oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Spiderman - FULL indir - DOWNLOAD

: -
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 5 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.


Microsoft Windows® 95/98/ME/2000 operating system
100% Windows 95/98/ME/2000 - compatible computer system
Directr) 8.0 or higher (included)
Pentium® II 266 or Athlon® processor
64MB RAM
200 MB of uncompressed hard disk space for game files (Minimum Install); plus an additional 100 MB for Windows swap file
100% DirectX 8.0 compatible 4MB video card and Drivers (recommended 8MB video card and Drivers)*
100% DirectX 8.0 compatible true 16-bit sound card and Drivers
Quad Speed (600 K/sec sustained transfer rate) CD-ROM
100% Microsoft-compatible mouse and Drivers
100% Microsoft-compatible keyboard and Drivers
100% Windows® 95/98/ME/2000-compatible Joystick or Gamepad (Optional)
(Game Controller with 6 or more buttons recommended)















Üzerine basıp da geçemeyeceğiniz yegane örümcek, daha da doğrusu sabahları gittiği işinde bir gazeteci, suçlulara karşı da amansız bir engel olan Örümcek Adam PC’ye PlayStation için yapılan oyunun çevirisi ile geri döndü. Uzun zamandır PC’de görünmeyen Peter Parker’ı da böylece yeniden görmüş olduk.

Spider-Man, bu efsane kahramanın çizgi romanını bilmeyen yoktur herhalde. Zamanın ilerlemesi ile birlikte geliştikçe gelişen bu seriyi okuyanların, okumasa da bilenlerin, hatta bilmeyenlerin bile az çok bildiği Örümcek Adam düzeni sağlamak için geri döndü. Kendine özgü çizim ve yaratıklarıyla hafızalarımızda yer edinen bu kahraman o çok iyi bildiğimiz düşmanlarına karşı savaşını devam ettiriyor. Ne kadar PC’ye PS’ten geldiğini açıkça belli etse de bunu diğer özellikleriyle kapatıyor.

Oyunu bilgisayarınıza yükleyip çalıştırdıktan sonra karşınıza gelen demo ile oyuna başlıyorsunuz. Bu demoda sizin kılığınıza girmiş bir sahtekarın ortalığı karıştırdığını, adınıza leke sürdüğünü görüyorsunuz. Dr.Otto Octavius’un da parmağının bulunduğunu anladığınız bu işi çözmek için yola koyulmanız oyunun başlangıcını oluşturuyor. Pek özenli olmasa da hoş olan demolar eşliğinde devam ettiğiniz oyunda kimi zaman dost kahramanlara rastlarken, kimi zaman da kötü tarafın kahramanlarıyla savaşıyorsunuz. Dostlarınız size pek yardımcı olmasalar da bir-iki laflayıp canınızın sıkılmasını engelliyor, düşmanlarınız da o sıkılmayan canınıza okuyor. Bu gibi etkenler altında karşınıza çıkan yaratıklarla mücadele edip, zor olmayan bazı bulmacaları çözerek oyuna devam ediyorsunuz ama asıl olaylar, hareketlenmeye başladığımızda ortaya çıkıyor.

Örümcek Adam’ın PS’ten çeviri olduğunu, en iyi şekilde kamera açılarından anlıyorsunuz. Sizi arkanızdan takip eden üçüncü şahıs kamera, kimi zaman öyle bir yerde kalıyor ki önünüzü görememenizden dolayı havaya yumruk ve tekme savurur hale geliyorsunuz. Belki yanımdaki düşmana isabet eder de vururum diyerek kendinizi korumaya çalışıyorsunuz. O yüzden kimi zaman kamera açıları canınızı sıkabiliyor. Kamera sorununu hallettikten sonra içine girdiğiniz kavgaların ne kadar yüzeysel kaldığını görüyorsunuz. Hele ki kimi zaman küçük bir dönüş yapmak bile imkansız oluyor, bir iki derece döneyim derken, bir de bakmışsınız ki arkanızdaki duvarı görüyorsunuz.

Kameradaki kusur biraz kaba olan kontrollerle birleşince sorun çıkarabiliyor. Kavgalar ise kimi zaman çekilmez oluyor. Tekme ve yumruklar ile basit kombolar oluşturarak saldırdığınız düşmanlarınızı örümcek ağınız ile şok edebiliyorsunuz. Örümcek ağınız ile düşmanları kısa bir süreliğine hareketsiz bırakabiliyor, ağdan bir top yaparak saldırabiliyor, uzaktaki düşmanı kendinize çekebiliyor veya etrafınızda bir koruma kalkanı oluşturabiliyorsunuz. Tamam, Örümcek Adam’ın çizgi filmlerinde karatenin inceliklerini öğrenmiyorduk ama yumruk ve tekme ile daha iyi kombolar oluşturabilir, ağımızı daha verimli bir şekilde kullanabilirdik ki bunları yapılması muhtemel bir başka Spider-Man oyununda görmeyi de umabiliriz.

Ne var ki ağ konusunda hakkı yenmeyecek bir bölüm var. O da binalar arasında ağınızı bir oraya bir buraya atarak ilerlemeniz. Çizgi filminde gökdelenlerin tepesinde ağını nereye yapıştırarak ilerlediğini bir türlü bulamadığım Örümcek Adam oyunda size bu keyfi gayet güzel bir şekilde veriyor. Yerdeyken belirlediğiniz yöne doğru salına salına ilerlerken havada yön değiştiremiyorsunuz. Bu kimi zaman gerekiyor ama o kadar da önemli değil. Bu süzülme olayını gayet iyi yapan Activision’daki arkadaşlar örümceğimizin duvarlara sakız gibi yapışmasını da gayet iyi becermişler. Örümcek Adam’ınız ile duvar, tavan basmadık yer bırakmıyorsunuz. Yerdeyken bir ağ fırlatışınız ile tavana yapışabiliyor, tavanda süzülerek üzerlerine geldiğiniz düşmanlarınıza ani saldırılar yapabiliyorsunuz. Sizin tavana tırmandığınızı gören düşmanların ise bu numarayı yememeleri daha bir güzel oluyor.

Düşman zekası için birer dahiler diyemem ama fena değiller. İsabetli atışlar yapmaları gayet iyi, hele ki yakın mesafede hızlı olamazsanız affetmiyorlar. Ancak ne var ki arkalarından bütün mekanı dağıtarak gelmeme rağmen dönüp bir kez olsun bakmamaları, arkasında arkadaşını döverken eğer yüzü bana dönmezse müdahale etmemeleri pek de hoş değil ama oyun genel olarak hızlı bir şekilde harekete dayalı olduğu için (siz isterseniz düşmanlarınızı ağınızla dolma gibi sarıp, sonra döver ve ortada ağır ağır dolaşabilirsiniz, size kalmış ama kimi bölümler de zamana karşı yarıştığınız için bu pek de iyi bir yöntem değil) pek de sorun çıkmıyor gibi gözüküyor. Zaten bu gibi şeylerin nedeni de PS oyunlarının PC’ye geçişte yaşadıkları sorunlardan ileri geliyor (Grafiklerde, oynanabilirlikte yaşanan sorunlardan).

Grafik demişken, grafiklerin çok iyi olmadığını ama fena da gözükmediğini söyleyebilirim. Ne oyunlar gördüm PS’ten çevirme, keşke çevirmeselermiş de, öyle bıraksalarmış dediğim. Bu açıdan grafiklerin göze hoş göründüğünü ama bir Max Payne ile boy ölçüşemeyeceğini söyleyebilirim. Binalar üzerinde dolaşırken mekandaki boşluk gözünüze çarpacaktır ama dediğim gibi bunlar da aksiyon öğeleriyle kapatılmaya çalışılmış. Ağınızı sağlı sollu ata ata süzülerek ilerlemeniz gerçekten çok güzel.

Oyun atmosfer olarak da, birebir kahramanların ve düşmanların kullanılması, seslerin orijinal karakterlere ait olması sayesinde sizi içine çekebiliyor. Kimi zaman karşınıza çıkan grafiklerdeki boşluk sizi biraz sıkabiliyor ama bunları o kadar da dert etmiyorsunuz. Karakter modellemeleri de az poligondan oluşmasına rağmen gayet güzel. Çizgi filmde veya romanda gördüğünüz karakterlere karşı savaşmak gayet zevkli. Hatırlayacağınız üzere her bir karakterin kendine has özellikleri vardı. Bu da bir nevi bölüm sonu canavarı mahiyetindeki düşman kahramanlara karşı savaşınızı daha bir güzel hale getiriyor. Hele ki Rhino’ya (gergedan adam) karşı savaşırken karakterimin, isabetsiz vuruşlarına karşılık olarak onunla alay eden konuşması, oyun esnasında kendi kendine durumla ilgili olarak diyaloglar kurması, demolardaki ve oyunun içindeki güzel esprileri sizi daha da bir oyuna ısındırıyor,atmosferin içine çekiyor. Bu gibi etkenler Örümcek Adam’ın dünyasına daha da girmenize yardımcı olabiliyor ama PS her alanda olduğu gibi burada da etkisini gösteriyor ki o ayrı...

Oyunun menü kısmına bakacak olursak gayet basit ve kullanışlı (PS,PS,PS...) olduğunu görüyoruz. Mouse kullanımına olanak veren menüden training kısmına; oyunda bulduğunuz nesneler doğrultusunda oyun içerisindeki kostümünüzü değiştirebildiğiniz vb. kısımlara ulaşabildiğiniz special bölümüne; oyunda karşınıza çıkan karakterleri, ana bölümlerin girişindeki resimleri görebileceğiniz, oyunda izlediğiniz demoları tekrar izleyebileceğiniz ve oyun içerisinde bulduğunuz dergilere bakabileceğiniz gallery bölümüne ve çok da fazla detay içermeyen options bölümüne geçiş yapabiliyorsunuz. Bu kadar az detayın yanında bir multiplayer bölüm beklemek ayıp olurdu ki oyunu yapanlar da böyle düşünüp bir multiplayer eklememişler. Canları sağolsun, biz de konuya dayalı olarak ilerler, online oynamayıveririz.

Spider-Man 3D aksiyon seven herkesin az veya çok bir kez göz atması gereken bir oyun. PS’ten PC’ye yapılan çok başarılı bir geçiş olmadığı kesin ama pek çok çeviriye göre de gayet iyi. Çizgi filmleri ve romanlarıyla büyüdüğümüz bu karakterin yeni oyunu da bizi bu eski günlere elinden geldiğince götürmeye çalışıyor. Sanırsam birşeyleri başarmışlar da, bu yüzden bu oyun denenmeyi hak ediyor. Alıp oynamanızda fayda var. Oyunu hemen bitireyim demeyin sonra o kadar ağla sinek avlarsınız.


FUNKYTWN Toon Spidey
STICKMAN Stick Spidey
CLUBNOIR Ben Reilly kostümü
ADMNTIUM Ölümsüzlük
UATUSEES What If yarışması
RGSGLLRY Karakter izleme
CINEMA Film izleme
FANBOY Çizgi karakter kolleksiyonu
MME WEB Seviye seçimi
KIRBYFAN Game Comic Cover
ROBRTSON Storyboard Viewer
SM LVIII Çabuk kostüm değiştirme
MRWATSON Peter Parker kostümü
KICK ME Amazing Bag Man kostümü
XILRTRNS Scarlet Spider kostümü
SYNOPTIC Spidey Unlimited kostümü
TRISNTNL Captain Universe kostümü
MIGUELOH Spidey 2099 kostümü
SECRTWAR Symbiote Spidey kostümü
RULUR J James Jewett
EGOTRIP Pulsating -Yasak-
GLANDS sınırsız ağ
LEANEST Herşey
WEAKNESS Ful sağlık

Aynı serilerdeki Netload, Rapidshare ve FileFactory bağlantıları aynıdır.. Aynı serilerdeki partları karışık indirebilirsiniz.. Örnek : Part1'i rapidshare Seri 1 bağlantısından indirdiyseniz, part2'yi Netload seri 1 veya Filefactory Seri 1 bağlantılarından indirebilirsiniz..





http://netload.in/dateifklBTVj9KG/Sp....part1.rar.htm
http://netload.in/dateiKtAe5XhWnB/Sp....part2.rar.htm
http://netload.in/dateiGzz6vAA3Fa/Sp....part3.rar.htm
http://netload.in/datei5yWWkAMjwa/Sp....part4.rar.htm
http://netload.in/dateiSzqHUWq8lX/Sp....part5.rar.htm

http://www.filefactory.com/file/agh3...ayne_part1_rar
http://www.filefactory.com/file/agh3...ayne_part2_rar
http://www.filefactory.com/file/agh3...ayne_part3_rar
http://www.filefactory.com/file/agh3...ayne_part4_rar
http://www.filefactory.com/file/agh3...ayne_part5_rar

http://rapidshare.com/files/23281957...ayne.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23281949...ayne.part2.rar
http://rapidshare.com/files/23281912...ayne.part3.rar
http://rapidshare.com/files/23281941...ayne.part4.rar
http://rapidshare.com/files/23281692...ayne.part5.rar



©Copyright FullOyun & Since 2003

█║▌│ █║▌ ║│

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us