oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Final Fantasy VII

Oyun Hakkında;

Sürüm Adı ____ :
Rar Şifresi_____: www.fulloyun.com
Crack________ : Mevcut
Dosya Türü ___ : Sanal Sürücü
Upload Eden___: Psiqo
Part Sayısı ____: 6 (200 MB)
Açabilmeniz için önerdiğimiz program:Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.

Sistem Gereksinimleri;

Pentium 2-3 About 700mh'z
64MB + RAM
16 MB Video Kart ...
Some hard drive ...

Rapidshare Bağlantıları ;


http://rapidshare.com/files/14923242...siqo.part1.rar
http://rapidshare.com/files/14923242...siqo.part2.rar
http://rapidshare.com/files/14923242...siqo.part3.rar
http://rapidshare.com/files/14923243...siqo.part4.rar
http://rapidshare.com/files/14923242...siqo.part5.rar
http://rapidshare.com/files/14923317...siqo.part6.rar

Editör;
http://rapidshare.com/files/14921576...I.FO.Psiqo.rar


Oyun İçi Görüntüler;

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 759x112.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.




Oyun İncelemesi

BAŞLANGIÇ
İŞTE muhteşem Final Fantasy 7'ye güzel bir video'dan sonra başlıyoruz. En başta Cloud trenden atlar atlamaz karşımıza çıkan iki adamı yenin. Daha sonra soldaki merdivenden çıkın. İleride adamlarınızı sizi beklerken göreceksiniz. Burada size Cloud ve de Barret için isim değiştirme imkanı verilecek. Sonra önünüzdeki yoldan ilerleyin. ilerde Barretle yeniden karşılaşacaksınız. Onunla konuştuktan sonra size katılacak. Daha sonra yanınızdaki elemanlarla konuşun.onlar sırayla size kapıları açacak. Ardından asansöre binin ve aşağıya inin.karşınıza çıkan merdivenlerden aşağıya inin ta ki Save Point görene kadar. Burada oyunu hafızaya alın ve boss dövüşe hazırlanın. Guard Scorpion'u yendikten sonra 10 dakika içinde Wedgenin sizi beklediği yere gitmeniz gerekiyor. Buraya vardıktan sonra Wedge ve Jessie'nin açtığı kapılardan kaçın.


MIDGAR TRENİ
Dışarıda merdivenlerden yukarı çıktığımızda pembişler içindeki kızla konuşup ondan bir çiçek alın ) Onu takip edin. Yeni yere geldiğimizde güneye doğru gelin. Burada birkaç adamla dövüşeceksiniz. Guardlar sizi sıkıştırdığında Cloud aşağıdan geçen trenin üzerine atlayacak. Trende herkesle konuşun. Lessie size trenin camından bir şeyler gösterecek.

AVALANCHE KONAĞI
Trenden indiğinizde sola gidin ve Barreti takip adin. Burada Tifa ile karşılaşacaksınız. Burada biraz uğraştıktan sonra Barret Cloud'a gruba katılmasını önerecek. Gruba katıldıktan sonra barda ayrılın. silah dükkanına gidin ve daha güçlü silahlar alın.hazırlandığınızda yeni görev için trene binin.

MACO REACTOR 5
Trende alarm çaldıktan sonra küçük bir zaman saati çıkacak. Bu süreler içinde trendeki yolları izleyip trenden atlayacaksınız. Trenden atlar atlamaz kuzeye gidin. ileride sağdan aşağıya inin, yolu izleyin. Wedge ile konuşun. Biggs'in bulunduğu odaya gidin. Yukarı çıkın. Borudan kayın. Reactor'e giden kapıdan geçin. Reactor'e vardığınızda bombayı döşeyin. Sonra Reactore ilk geldiğinizdeki yoldan geri gidin ve de asansöre binin. Sola doğru kontrol panellerin olduğu yere gelin. Kapıyı Barret ve Tifanın yardımı ile açtıktan sonra hafızaya alın. Yeni odada birkaç adam tarafından durdurulacaksınız. Birden Shinra'nın başkanı belirecek. Konuşmasını yapıp helikopterle kaçacak. veeeee bir BOSS dövüşü (AIRBUSTER).

SECTOR 5 MAHALLESİ
Cloud kilisede bir kız tarafından uyandırılacak. Ardından yukarıda Reno belirecek. Aeris Cloud'la birlikte kaçmaya çalışırken düşecek. Burada hem Aerisi hemde Cloudu kullanarak kaçacaksınız. işiniz bittikten sonra sola gidin ve oyunu hafızaya alın. Save Pointten batıya doğru gidin. Yeni ekrandan kuzeye doğru gidin. Kendinizi kasabanın ortasında bulacaksınız. Burada kasabanın sağında bulunan Aerisin evine gelin. Geceyi Aerisin evinde geçirdikten sonra kasabayı terk edip sola doğru gidin. Burada Aeris sizi bekliyor olacak ve size katılacak. Aerisin katılımından sonra kuzeye doğru ilerleyin.

WALL MARKET
Şehide biraz gezindikten sonra güneydoğudaki Brothel'e gidin. Şişko çocukla konuşun. Ona Tifa'yı sorun.size Tifa'nın Don Corneo'nun konağında olduğunu söyleyecek. Her neyse kuzeye gidin. Konağı koruyan çocukla konuşun. Ardından elbise dükkanına gelin. içerideki kadınla konuşun. Kızın babasını barda kandırdıktan sonra elbise dükkanına gelin ve de elbiseleri değiştirin. Elbiseyi değiştirmeden önce spor merkezinden peruk almanız lazım. Güzel bir lady gibi giyindikten sonra konağa gidin. Burada Tifa'yı göreceksiniz. Tifa size katıldıktan sonra Don Corneo'nun yanına gidin. Don Corneo hareminden bir güzel seçecek. Daha sonra Cloud kendisini bir sürü sapık adamın arasında bulacak. Televizyonun yanındaki adamla konuşun. Sizin erkek olduğunuzu fark ettiğinde dövüş başlayacak. Geri gelin ve de Aeris ile Tifa'yı kurtarın.

TREN MEZARLIĞI
Burada Aeris ile Tifa'yla konuşun. Ardından APS BOSS'la savaşın. Merdivenden tırmanın ve sağa gidin. İleride merdivene tırmandıktan sonra dışarı gideceksiniz. İlk olarak oyunu hafızaya alın. Burada trenleri kullanarak tren istasyonuna gelin. Burada oyunu hafızaya aldıktan sonra merdivenlerden yukarı çıkıp Barret ile buluşun. Reno ile dövüşeceksiniz.

SECOR 7'YE DÖNÜŞ
Patlamadan sonra adamlarımızı Sector 6'da bulacağız. Buradan güneye doğru gidin. Aeris'in evine gidin. Annesiyle konuşun. Geceyi burada geçirdikten sonra. Wall markete geri dönün. Burada Weapon Store'dan 3 tane Battaries alın. Ondan sonra kuzeye gidin. konaktan sağa doğru dönün ve borudan yukarı tırmanın. Burada Batteries'leri kullanıp yukarı çıkın ve Shinra binasına gelin.

SHINRA BİNASI
Binaya girin. Merdivenlerden yukarı çıkın. Burada asansörü kullanın. 59'uncu kata çıkın. Buradan bu arada birkaç adam öldürün ve 60'ıncı kat için kart alın. 60.kata gidin. Burada askerlere görünmeden ilerleyeceksiniz. Merdivenlerden 61. kata çıkın. Burada tüm adamlarla konuşun ve merdivenlerin yanındaki adamdan 62. kat için kart alın. 62. katta domino ile konuşun. Onun bulmacasını çözdükten sonra 65. kat için kart alın. 65.katta olayı çözdükten sonra 66. içinde kartı alın. 66. kata vardığınızda bir sürü insan göreceksiniz. Banyoda havalandırma boşluğuna çıkın. İlerleyin ve Shinra üyelerinin neler çevirdiklerini görün. Banyodan çıkın. Hojonun 67. kata gittiğini göreceksiniz. Onu takip edin. 67.katta da takibe devam edin. Takipten sonra bir asansör göreceksiniz. Onu kullanın. Burada Hojonun Aeris ile eğlendiğini göreceksiniz. Aeris'i kurtardıktan sonra Red 13 sizinle birlikte Boss dövüşüne katılacak. Dövüşün ardından Red 13 gruba dahil olacak. Daha sonra merdivenlerden yukarı çıkın. Burada gri elbiseli çocukla konuşun ve 68. kat için kart alacaksınız. Sonra 66. kata geri dönün. Asansöre binin. Burada yakalanacaksınız. Ardından Shinra başkanına gönderileceksiniz. Sonra kendinizi hapishanede bulacaksınız. Burada uyandıktan sonra Tifayı uyandırın. Ardından bekçiyi kontrol edin. Orada anahtarları bulacaksınız. Ardından anahtarlarla Red 13 ve de Barret'i kurtarın. Ardından Tifa ve Aeris ile yeniden konuşun. Onlar sana katılacaklar. Laboratuara gidin ve red 13 ile konuşun. Bir de ne olsun Jenova buradan kaçmış. Red 13'ü takip edin ve yeniden konuşun. Bu sefer yerdeki kanları takip edin. 69. kata geleceksiniz. Burada Palmeri kaçarken göreceksiniz fakat grubumuz onu yakalayacak. Konuşmanın ardından kuzeydeki kapıdan gidin. Shinra başkanının oğlu Rufus'la karşılaşacaksınız. Cloud, Rufus'la tek dövüşmek isteyecek. Ardından Aeris, Barret ve de Red 13'ü yöneteceksiniz. Bu adamlarla tüm Magic Materiaları alın. Çünkü biraz sonra dövüşeceğimiz bossta çok işimize yarayacak. Yeni grupla asansöre gidin ve BOSS DÖVÜŞÜ. Rufusu öldürdükten sonra Tifa'nın olduğu yere gidin. Sonra büyük kapılardan gidin. Ardından küçük bir motor oyunu ve dünyaya MERHABA.

DÜNYA HARİTASI - KALM KASABASI
Şimdi grubunuzu kararlaştırın ve Kalm kasabasına gidin. Burası Midgar'ın kuzeyinde bir yer. Kasabaya girer girmez adamların konağa girecek. Onları takip edin. Şimdi Sephiroth hakkında uzun bir hikaye dinleme zamanı... Hikayede Cloud'u yöneteceksiniz. Hikayeyi takip edin. Hikaye bittikten sonra yine Kalm kasabasındayız. Kasabada işiniz bittiyse ayrılın. Haritadan doğuya gidin. Burada Chocobo çiftliğini göreceksiniz. Çiftliğin ortasındaki Chocobo ile konuşun ve ortadaki seçeneği seçin. Chocobo size ilk Summon Materia'sını verecek. Ahıra gidin ve Billy ile konuşup ondan Chocobo Lure materiasını satın alın. Çiflikten çıkın. Chocobo Materiasını yerleştirip. Chocobo ayak izlerinin olduğu yerden Chocobo yakalayın. Chocobo'yla göldeki yılana yakalanmadan karşıya geçin. Karşıya geldiğinizde mağara göreceksiniz. Oraya girin.

MITHRIL MADENİ
Girişten güneydoğuya doğru gidin. Buradaki sandığı açın. Ardından doğuya ilerleyin. Burada çete ile karşılaşacaksınız. Ayrıldıklarında ise asmadan tırmanın. Çıkışa ilerleyin ve dünya haritasına geri dönün. Dışarıdan güneye ilerleyin. Burada üzerinde heykel olan yer göreceksiniz. Burası Fort Gondor. İçeri girin. İçeride asmadan yukarı tırmanın. Buradaki yaşlı adamla konuşun. Burada fazla önemli bir şey yok. Haritaya geri dönün. Şimdi ise Junon'a gitme zamanı. Oraya gitmek için olduğunuz yerden kuzeybatıya gitmeniz gerekiyor.

JUNON
Kasabaya girdikten sonra insanlarla konuşun ve merdivenlerden sahile inin. Burada yunus ile oynayan kıza yaratık saldıracak. Onu kurtarın. Kızı kurtardıktan sonra kasabanın girişindeki yaşlı nine ile konuşun ve geceyi Burada geçirmeyi seçin. Uyandıktan sonra kurtardığımız kızdan Shiva'nın Materia'sını alacaksınız. Yine sahile gidin ve yunusun yardımıyla kuleye atlayın. Kuledeki sinematik görüntülerden sonra sarı kutuya gidip dokunun ve aşağıya inin. Ardından üniformanızı giyin. O aradan çıkın. Ardından yeni bir sinematik. Ardında askerler grubunda hareket yaparak ilerleyin. Gösteri bittiğinde kendinizi diğer askerlerle otururken bulacaksınız. Askerle ayrıldığında soldan çıkın. Şimdi alışveriş yerlerine geldiniz. İhtiyacınız olanları alın ve bir sonraki ekrana kadar ilerleyin. Ardından grubunuzla karşılaşacaksınız. Onlara katılın.

SHINRA KARGO GEMİSİ
Gemide biraz uğraştıktan sonra Jenova ile dövüşeceksiniz. Ardından gemiyle Costa Del Sol'a varacaksınız.

COSTA DEL SOL
Bu şehir çok fazla önemli değil. Aşağıya sahile inin. Orada Hojo'yu göreceksiniz. Daha sonra yukarı çıkın. Şehirde işiniz bittikten sonra şehri terk edin. Dışarıya çıktığınızda batıya ilerleyin. Burada köprü göreceksiniz. Köprüden sonra bir mağara göreceksiniz. İçeri girin. İçeride yolun üstündeki adamla konuşun. Öaco Reactor'e benzeyen makine göreceksiniz. Ona doğru gidin. Ardından güneye ilerleyin. Save Point görene kadar yolları takip edin. Tahta köprüden geçin. En sonunda Nt.Corel'e gelmiş olacaksınız.

GOLD SAUCER
Nt.Corel'de Barret'in geçmişte arkadaşıyla yaşadıkları hakkında bilgi edineceksiniz. Daha sonra kasabanın soluna gidin ve asansöre binin. Gold Saucere geldiğinizde kapıdaki adama içeri girmek için para ödeyin. İçeri girdikten sonra Wonder Square bölümüne gidin. Burada Cait Sith ile karşılaşacaksınız. Cait Sith size otomatik olarak katılacak. Ardından Battle Square bölümüne gidin. O da ne!... Burada kötü şeyler olmuş. Elinde silahı olan biri ortalığı dağıtmış. Burada Cait Sith'i takip edin. Ardından robotlar sizi Corel Prison'a atacaklar.

COREL HAPİSHANESİ
Aşağıya atıldığınızda burada Barret'i göreceksiniz. Barret kaçtıktan sonra ardından güneye doğru gidin. Buradaki herkesle konuşun. Doğudaki eve girin. İçeri girdiğinizde Barret belirecek. Burada Barret ile Dyne'nin hikayelerini dinledikten sonra dışarı çıkın ve kuzeye doğru ilerleyin. Buradaki ölü bedeni kontrol edin ve kapıdan geçin. Burada adamla konuşun ve sağa doğru gidin. Burada Barret'in eski arkadaşı Dyne ile dövüşeceksiniz. Onu yendikten sonra kasabanın güneyindeki kamyonun içine girin. Burada özgürlüğümüze kavuşmak için Chocobo yarışını kazanmamız gerekiyor. Yarışı kazanın ve dünya haritasına çıkın.

GONGAGA KASABASI
Haritaya çıktıktan sonra güneye gidin ve nehirden geçin. Gongaga şehrine girin. Girdikten sonra Reno ve Rude ile savaşın. Onlar kaçtıktan sonra ise kuzeye gidin. Burada siyah bir yapı göreceksiniz. Üzerine gidin. Tseng diye bir adam çıkacak ve Huge Materiadan bahsedecek. Adam gittiktan sonra dünya haritasına yeniden çıkın.

COSMO CANYON
Haritaya çıktığınızda güneybatıya ilerleyin ve gördüğünüz nehirden geçin. Dağlara doğru ilerleyin ve Red 13'ün şehri Cosmo Canyon'a gidin. Cosmo Canyon'a girdikten sonra yukarıdaki laboratuara gidin. Burad Red 13 ve dedesini bulacaksınız. Red 13 odadan ayrıldığında dışarı çıkın ve adamlarınızı laboratuara getirin. Yaşlı adamla yeniden konuşun. Ardınan şehrin ortasındaki ateşe gidin ve adamlarınızla konuşun. Red 13'ün dedesi yanınızda belirecek. Konuşama bittiğinde materia dükkanına gidin ve red 13'ün dedesiyle konuşun. Onun gösterdiği yerden gidin.burada sağa doğru ilerleyin. Ardından yukarıya bir delik görene kadar ilerleyin. Delikten girin. Burada "break it open" şıkkını seçin ve açılan yerden girin. Devamlı kuzeye ilerleyin. Dövüş sona erdiğinde Red 13'ü takip edin ve babasının heykelini izleyin.
NIBELHEIM
Cosmo Canyon'da işimiz bittikten sonra haritanın kuzeyine ilerleyin Tifa ile Cloud'un kasabası Nibelheim'e gidin. Kasabaya girdikten sonra konağa girin. Buradaki siyah yaratıklarla konuşun. Konuşmalardan sonra Shinra konağına gidin. Burası kasabanın kuzeyindeki büyük malikane. malikaneye girdikten sonra yukarıya çıkın. Yukarıda bir kasa göreceksiniz. Kasayı açmak için sağa 36, sola 10, sağa 59, sağa 97 kodlarını girmeniz gerekiyor. Kasa açıldığında içinden çıkan yaratığı yenin ve Odin Materia'sını ve anahtarı alın. Ardından malikanenin bodrum katına inin. Bodrum kattaki odayı kasadan aldığınız anahtarla açın ve içeri girin. Burada tabutun içinde Vincent ile karşılaşacaksınız. Konuşmalardan sonra Vincent size katılacak. Bundan sonra bodrum katındaki kütüphaneye gidin. Burada şu meşhur Sephiroth'u göreceksiniz. Sizi gördükten sonra size materia fırlatıp kaçacak. Malikaneden çıkın ve kuzeye mt.nibel'e gidin.


MT.NIBEL
Mt.nibel için dağların yanındaki yoları takip edin. Yolun sonundaki köprüden geçin. Aşağıya inin. Oyununuzu burada hafızaya alın. Yan tarafta yolunuzu kapatan yaratığı yenin ve buradaki mağaralardan geçerek haritaya yeniden çıkın.

ROKET KASABASI
Haritaya vardığınızda güneybatıya ilerleyin ve kuzeye dönün. Burada üzerinde roket buluna kasaba göreceksiniz.burası roket kasabası. İçeri girin. Kasabaya girdikten sonra sağdaki eve girin. Bir evin arkasında küçük bir uçak göreceksiniz. Ardından kasabanın kuzeyindeki büyük rokete doğru gidin. Buraya geldiğinizde merdivenlerden rokete çıkın. Burada Cid ile karşılaşacaksınız. Onunla konuştuktan sonra uçağın oraya geri dönün. Geri döner dönmez Cid peşinizden gelecek. Biraz konuştuktan sonra Cid dışarı çıkacak. Ardından gidin. Dışarıda Rufus'u göreceksiniz. Rufus Cid'den uçağı isteyecek. Bu arada Cid evindeki kız arkada birinin uçağı kaçırıyor olduğunu söyleyecek. Hemen oraya gidin ve onu yenin. Şimdi Cid size katılacak ve uçakla kaçacaksınız. Kaçarken uçağınız hasar görecek ve denize düşeceksiniz. Bundan sonra bu uçakla denizdeki mavi olan her yere gidebileceksiniz.

ANAHTARI BULMAK
Uçağı aldıktan sonra Cosmo Canyon'un oralarda küçük bir kulübe olacak. Oraya gidin ve içerdeki adamla konuşun. Size Ancient tapınağını açabilen bir açabilen bir anahtar olduğunu söyleyecek. Ardından North Corel'den Gold Saucer'e gidin. Gold Saucer'e geldiğinizde Battle Square'ye gidin. Battle Square'den sağa gidin. Burada dio ile karşılaşacaksın. Battle Square'de savaşırsan sana anahtarı verecek. Buradan ayrılırken Cait Sith belirecek ve ghost hotele gidecek. Ardından Key stone'u Tsenge verecek. Burada Caith Sith kendisinden bahsedecek. Ardından Gold Saucer'i terk edin. Şimdi Ancient tapınağına gidin. Burası dışarıdan piramite benziyor.

ANCIENTS TAPINAĞI
İçeride Tseng'i göreceğiz. Tseng, Sephiroth tarafından saldırıya maruz kalmış. Bize anahtarı verecek. Anahtarı aldıktan sonra içeri girin. Yukarıya biraz gittikten sonra aşağıya inen merdivenleri göreceksiniz. Buradan aşağı inin. Karşınıza çıkan yolları yaşlı bir adam çıkana kadar takip edin. Bu adamdan bir şeyler alabilirsiniz ve oyunu hafızaya alabilirsiniz. İşiniz bittikten sonra ilerleyin. Karşınıza koca koca hareket eden kayalar çıkacak. Burası bana ilk başta çok sıkıcı gelmişti. Ama sonradan alıştım. Burada iyi zamanlama ile karşıya geçin. Karşınıza yine bu ihtiyar çıkacak. Oyunu hafızaya alın. Biraz ilerledikten sonra koca bir saate geleceğiz. Burada tam 12 oda var. Burada 6. odaya gidin. Yine yaşlı adam çıkacak. Yaşlı adam sizi görür görmez kaçacak. Onu yakalayın. Yakaladığınızda size bir kapı açacak. Buradan girin. İlerledikten sonra boss dövüşüyle karşılaşacaksınız. Onu yendikten sonra Bahamut'un materiasını alacaksınız. Geri dönün ve saatin oraya geri gelin. Burada yine bir boss ile dövüşeceksiniz. Onu da yendikten sonra dışarıda Cloud hayal görmeye başlayacak. Ardından kendinizi Gongaga Town'da bulacaksınız. Ardından haritaya çıkın ve Bone Village'e gidin.

KEMİK KÖYÜ
Bu köyün kuzeyine uyuyan orman var. Ormanın içinde gizli bir yol var. Bu yoldan gidebilmek için Lunar Harp'ı bulmamız gerekiyor. Lunar Harp'ı köydeki adamlara kazı yaptırarak alın. Aldıktan sonra ormana gidin ve ormanı uyandırın. Ormanı uyandırdıktan sonra açılan yoldan ilerleyin.

FORGOTTEN CAPITAL
Bu yoldan Forgotten Capital'a varacaksınız. İçeri girer girmez sola doğru gidin. Burada kayadan ev göreceksiniz. İçeride oyunu hafızaya alın. Sonra evden çıkarak sağa doğru ilerleyin. Buradaki eve girin. Geceyi burada geçirmek için yatacaksınız. Gecenin ortasında Cloud uyanacak. Evden çıkın bu sefer ana yolda kuzeye gidin. İçeriye gidin ve aşağıya inin. Burada Aerisi göreceksiniz. Aeris'in yanına gidin. Ardından Sephiroth yukarıdan belirecek ve Aeris'i arkadan kılıçlayarak öldürecek. Ardından kaçacak ve sizi boss dövüşü ile baş başa bırakacak. Onu yendikten sonra ilk cd'nin sonuna gelmiş olacağız.

DİSK 2

DÜNYA HARİTASINA DÖNÜŞ
2.cd'ye uyanırken başlıyoruz. Uyandıktan sonra Sephiroth'un gittiği yere yani kuzeye gidin. Kuzeydeki iskeletten yukarı çıkın ve mağaraya girin. Mağaraya girdikten sonra yukarıya tırmanın. Kuzeye doğru gidin ve dünya haritasına çıkın. Güneydoğuya gidin ve buradaki kasabaya girin.

ICICLE INN
Bu kasabaya geldikten sonra en sondaki mor elbiseli adamla konuşun. Ardından kasabanın girişinde sağ taraftaki evdeki çocuğun Snowboard'ını alın. Daha sonra hanın duvarından haritayı alın. Daha sonra sol taraftaki evin ikinci katındaki makineyi çalıştırıp tüm videoları izleyin. İşiniz bittikten sonra kasabanın sonundaki ağaçların arasına girin ve Snowboard'la aşağıya doğru kayın.

GREAT GLACIER
Kayak işi bittikten sonra haritanın yardımıyla haritanın gösterdiği yere gidin. Buraya geldikten sonra haritayı kullanamayacağınız bir yere geleceksiniz. Burada çubukların yardımıyla ilerleyin. Bir süre sonra adamınız bayılıp düşecek. Uyandığında ise kendisini yaşlı bir adamın evinde bulacak.

KUZEY KRATERİ
Buradaki işiniz bittikten sonra kuzeye doğru ilerleyin. Burada biraz dağcılık oyunu oynayacağız. Dağa tırmanırken bir yandan da ısımızı korumalıyız. Dağa bir süre tırmandıktan sonra karşımıza bir mağara çıkacak. Buradan içeri girin. Kuzeye doğru ilerleyin. Belli bir zaman sonra dışarı çıkacaksınız. Buradan yine yukarıya tırmanacağız. Yukarıda yine mağaranın tekine gireceğiz. Mağaradan ilerledikten sonra yeniden dışarı çıkın. Yukarı tırmanın. Çıkan mağaraya girin. Burada yukarıda 4 tane büyük sarkık göreceksiniz. 4'ünü de yenin. Hepsini yendikten sonra yolumuz açılacak. Sarkıklar düştükten sonra oluşturdukları yoldan gidin. Dışarı çıkacaksınız. Kuzeye gidin. Ardından yeniden tırmanacaksınız. Tırmandıktan sonra yeniden lanet mağaranın tekine girin. Buradan sağa gidin. Burada boss dövüşü yapacaksınız. Onu mahvettikten sonra yoldan ilerleyin. Yeniden yukarı tırmanın. Tırmandıktan sonra sinematik bir video çıkacak. Bulunduğunuz yerden sola ilerleyin. Burada Neo Bahamut materiasını alacaksınız. ileride karşınıza siyah adamlar çıkacak. Buradan kuzeye gidin. Karşınıza bariyerler çıkacak. Bariyerler kalkar kalkmaz karşıya geçin. İleride Sephiroth ile karşılaşacaksınız. Size Jenova'nın mutasyona uğramış şeklini bırakıp gidecek. Jenova'yı yenin. Yendikten sonra Black Materia'sını alacaksınız. Onu Red 13'e verin. Kuzeye gidin. Buradaki bariyerden de geçin. Daha sonra Nibelhiem'e olanlar hakkında bir hikaye geçecek. Bu hikayede her şey kendiliğinden gelişecek. Hikaye Cloud'un Sephiroth'a Black Materia'yı verene kadar sürüyor. Black Materia'yı verdikten sonra patlama ve Tifa kendisini Junon'un koğuşunda buluyor.

JUNON
Tifa koğuşta uyandıktan sonra Barret ile onu takip edin. Tifa'yı bir odaya tıkıp odaya gaz salacaklar. Bu arada Weapon Junon'a saldırır ve kırmızı alarm çalınca herkes kaçar. Buradaki damlardan teki şu bizim Cait Saith'tir. Barret'in kollarını çözecek. Ardından Barret Tifa'nın olduğu odanın kapısını açmaya çalışacak fakat kapı sıkışmıştır. O yüzden Cait Sith ve Barret ile hava alanına gidin. Ardından yine Tifa'ya döneceksiniz. Burada tuşları kullanarak yerdeki anahtarı alıp kollarınızı çözün ve gazı kapatın. Bu arada Weapon size özel bir delik açacak. Bu delikten dışarı çıkın. Dışarı çıktıktan sonra Junon'un büyük silahının borusunun ucuna gidin ve Barret'in içinde olduğu uçağa binin.

MIDEEL ADASI VE COREL'E DÖNÜŞ
Uçağı aldıktan sonra haritanın güneydoğusundaki adada ormanın üzerinde küçük bir kasaba var. Burası Mideel. Mideel'e girin. Kasabada biraz gezin. Daha sonra Cloud'un bu kasabanın hastanesinde olduğunu öğreneceksiniz. Hastaneye gidin ve Cloud'u görün. Cloud iyileşene kadar sizinle gelemeyecek. Tifa burada Cloud ile kalmaya karar verecek. Şimdi uçağa geri dönün. Burada Cait Sith Huge materia hakkında bir şeyler söyleyecek. Şimdi Huge materiaların peşine düşeceğiz. İlk olarak Corel'e gidin. Burada trenin peşine düşün ve Huge materianın içinde olduğu treni durdurun. Durduramasanız da bir şey olmuyor fakat Bahamut Zero'yu almak istiyorsanız mutlaka durdurmanız gerekiyor. Corel'deki işimizi bitirmiş bulunuyoruz.

FORT GONDOR'DAKİ SAVAŞ
Uçağa binin ve Fort Gondor'a yol alın. Fort Gondor'da en üst kattaki adamla konuşun ve savaş oyununu yenin. Buradan phoenix materiasını almayı unutmayın. Daha sonra orta kattaki yaşlı adamdan Huge materiasını alın.

MIDEEL'E GERİ DÖNÜŞ
Mideel'e geri dönün ve Tifa ile Cloud'un yanına dönün. Aniden büyük bir sarsıntı olacak. Hemen dışarı çıkın. Kasabaya Ultima Weapon saldıracak. Onunla dövüşün ve onu yenin. Bakın nasıl da kuyruğunu araya alıp kaçıyor. Dövüşten sonra Cloud ve Tifa ile hayal dünyasına doğru yolculuk yapacaksınız. Burada hikayeyi dinleyerek ilerleyin. Daha sonra bu sıkıcı hayal yerinden kurtulacaksınız. Mideel'e geri döndükten sonra harekete geçme zamanı.

JUNON'UN SUALTI REACTOR'U
Mideel'den ayrılıp Junon'a gidin. Kasabadaki adama para ödeyip asansörle aşağıya inin. Cloud aniden durana kadar ilerleyin. Subayın askerlerini eğittiği yere gelene kadar ilerlemeye devem edin. Onlar sizi görünce kaçacaklar. Buradan asansörü kullanarak aşağıya inin. Aşağıda karşınıza çıkan yolları büyük bir Reactor görene kadar takip edin. Reactor'e geldiğinizde yanına gidin ve tuşa basın. Huge materiasının denizaltına yükleneceğini göreceksiniz. Bir sonraki ekrana geldiğinizde ise Reno ile karşılaşacaksınız. Reno size küçük bir oyuncak bırakıp denizaltı ile kaçacak. Size bıraktığı oyuncağı yenin ve diğer denizaltını alıp onu takip edin. Onu roketlerle vurun. Onu vurduktan sonra dünya haritasına dönün ve Junon'a gidin. Buradaki hava alanına gidin. Bu arada askerlerin roket şehrine gidiyor olduğunu göreceksiniz. Hemen uçağınıza atlayıp Roket town'a gidin.

ROKET ŞEHRİNE DÖNÜŞ
Kasabaya girer girmez hemen rokete doğru ilerleyin. Shinra askerlerini göreceksiniz. Yukarı çıkın ve birkaç Shinra kıçı tekmeleyin. Rokete girerken Rude'nin burada olduğunu göreceksiniz. Onu yendikten sonra roketi kaldırın. Roket kalktıktan sonra yukarı çıkıp Huge materiası için tahminde bulunacaksınız. Size kodları vereyim. İlk olarak yuvarlak, ardından kare ,x ve yine x onu izleyecek. Daha sonra roketten acil kaçış tüpü ile kaçacaksınız. İşiniz bittikten sonra Red 13'ün dedesi olan Bugenhagen'i görmeniz gerekecek.fakat ona gitmeden önce sizden isteyeceği bir şeyi almamız gerekecek. İlk olarak onu yapalım. Şimdi deniz altınıza binmeniz gerekecek. Haritada Bone village(kemik köyü)'in alt taraflarında denizde küçük dar bir mağara olacak. Oraya gidip onu alın. Ve Red 13'ün dedesinin yanına gidin.

KAYIP ŞEHRE GERİ DÖNÜŞ
Bugenhen'i alıp ilk cd'de Aeris'in öldüğü yerin sol tarafındaki acayip yere gelin. Burada Bugenhen almış olduğunuz anahtarı kullanacak. Buradan ayrılırken Cait Sith sizi telefonla arayacak. Denizden Diamond Weapon'un Midgar'a saldıracağını öğreneceksiniz. Bu Weapon denizden karaya çıktığında onu yenin. Ve Midgar'dan ateşlenen silah ile kuzeyde Sephiroth'un olduğu kraterdeki kalkan kalkacak. Kratere giderken Sith, Hojo ile ilgili kötü şeyler sezecek. Şimdi Midgar'a gitmeniz gerekecek. Uçağınız ile Midgar semalarına gelin ve paraşütlerle şehre atlayın.

MIDGAR'A DÖNÜŞ
Midgar'a geldikten sonra yukarıya doğru gidin. Bir süre ilerledikten sonra muhteşem 3'lü ile dövüşeceksiniz. Onları yendikten sonra Shinra binasının olduğu yerden sola gidin. Burad boss dövüşü yapacaksınız. Ardından yağmur yağmaya başlayacak. Birazcık ilerledikten sonra Hojo ile dövüşün ve onu da yenin. Hojo'nun ölmesiyle birlikte uçağınıza geri döneceksiniz ve 2. cd sona ermiş olacak.

DİSK 3

KUZEY (NORTH) KRATERİ
Burası oyunun en son bölümüdür. Bu krater boyunca ilerleyin. Buradaki yaratıklara karşı dikkatli olun. Bazen bayağı bir tehlikeli olabiliyorlar. Bayağı bir ilerledikten sonra takımın toplandığı yerde Save Crystal'ini kullanarak oyunu hafızaya alın. Daha sonra aşağıya inin. İlk olarak Jenova'nın son hali olanını yenin. Daha sonra ise Sephiroth'un mutasyona uğramış halini yenin. Ardından karnındaki yumurta patlayacak ve Safer Sephiroth çıkacak. Onu da yendikten sonra arkanıza yaslanın ve muhteşem bir oyunun sonunu izlemenin tadını çıkarın.



©Copyright FullOyun & Since 2003

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us