oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Spiderman: Friend Or Foe - 2007 - FULL indir - DOWNLOAD





: RELOADED
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 12 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.


İşletim Sistemi: Windows XP/Vista
İşlemci: Pentium 4 @ 1.6 GHz
RAM: 256 MB (512 MB for Vista)
HDD: 5.5
Ekran Kartı: 128 MB (nVidia GeForce FX5200/ATI Radeon 9500)
Ses Kartı: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive















Geride bıraktığımız yaz boyunca üçlemenin son filmi, beraberinde gelen oyunu, şapkası, kalemi, sırt çantası, çarşaf yorgan takımı derken en çok hafızalarımızda yer eden kahraman herhalde Örümcek Adam olmuştur. Hepimiz yeni bir Örümcek Adam oyunu için artık zamanın geldine karar vermiştik ki(!) sağolsun Marvel bizleri daha fazla bekletmemiş ve Friend or Foe"yu kafamıza atmış.

İlk giriş demosunda göreceğiniz üzere gayet uydurmasyon ve klişe bir hikayeyle Örümcek Adam"ın artık amca oğlu olduğu düşmanları (Doc Oc., Scorpion, Venom, Sandman vs..) bilinmeyen bir güç tarafından kaçırılır ve ortam şenlenir. Marvel 90"ların ortalarında kendi çizgiromanlarındaki iyi ve kötü karakterleri daha büyük bir kötülüğe karşı ittifak yaptırma klişesini önümüze konan bu oyunda fazlasıyla kullanmış.

Spider Pig

Intronun bitimiyle soluğu dünyayı bu yeni tehlikeden kurtamaya çalışan S.H.I.E.L.D"in ana gemisinde alıyoruz ve burada menü şeklinde dizayn edilmiş bir ana güverte bizleri bekliyor. Burada bölüm atladıkça yenileri eklenen, her bölüm boyunca sırt sırta dövüşeceğiniz yan karakteri seçebildiğiniz gibi hem kendiniz hemde yan karakter için yeni yetenek ve güçler satın alabiliyoruz. Satın almak deyince tabii ortada bir para biriminin bulunması gerekli ki bu da oyun boyunca düşmanlarımızdan ve sağda solda kırıp döktüğümüz nesnelerden çıkan markalar. Kırıp döktüğünüz nesnelerden markaların yanı sıra oyun esnasında kullanabildiğiniz özel güçler kazandıran kristaller de çıkmakta. Aynı şekilde bu kristalleri ana menüde marka karışılığı almanız da mümkün. Menüyle ilgili bir diğer şey ise bölüm boyunca açtığınız ve temizlediğiniz gizli odaların arena olarak versus modunda seçilebilir olması. Versus modu demişken oyunu iki kişi aynı makinede oynanabilmekteyiz. Yani bir oyuncu Örümcek Adam"ı yönlendirirken diğer oyuncu seçilen yan karakteri oynama şansına sahip. Aynı şekilde tek tabanca takılırken de TAB tuşuna basılı tutarak yan karakterlere geçiş yapabilme şansınız var. Ancak malesef yan karakterlerin komboları ve özel hareketleri Örümcek Adam kadar zengin olmadığından bu karakteri oynayan kişi için bir monotonluk söz konusu. Çoklu oyuncu desteği arcade mantığıyla çalışıyor yani internet veya herhangi bir ağ üzerinden farklı oyuncularla oynama şansınız yok.

Oynanışıyla Marvel Ultimate Alliance"la oldukça benzerlik gösteren oyunumuzun zorluk derecesi de bir hayli kolay olmuş. Bunu söylerken oyunun hedef kitlesini göz ardı ettiğimi sanmayın. Oniki yaşındaki minik bir dost için bile herşey süt liman. Tek yapmanız gereken iki üç tuşa sürekli ve rastgele basıp ekranda olup biteni izlemek. İzlemek derken kontrollerin böyle basit olmasının aksine kombolardaki ve
özel hareketlerdeki animasyonlar çok estetik ve keyif verici. Yani bir makro programı kurup devamlı düğmelere basmasını sağlarsanız oyunu baştan sona Örümcek Adam"ın mini bir filmini izler gibi takılabilirsiniz. Oynamaktan daha az sıkıcı olacağına bahse girerim.

Örümcekle Dünya Turu

Maceramızın geçtiği bölümler Örümcek Adam"la artık özdeşleşmiş olan New York/Manhattan bölgesinden çok farklı. Zira uyduruk senaryomuz gereği dünyanın dört bir yanına yolculuğa çıkıyoruz. Ne yalan söyleyeyim Örümcek Adamı daha önce hiç tropik bir adada Venom-yerli kırması düşmanları tepelerken görmemiştim. Yadırgadım bu durumu. Oynanışla ilgili sıkıcı olansa her yeni düşman grubu peydahlanacağı zaman araya mini bir sekans girmesi. Bir süre sonra bu durum çok sıkıcı olmakta ve herhangi bir düğmeye basıp geçmek gibi bir şansınız da yok. Ayrıca kamera açıları sabit fikirli olduğundan bazen derinlik duygusunu algılayamadığımız için Örümcek Adam?ı bir uçurumdan veya köprüden aşağı düşürebiliyoruz. Ancak bu da dert değil! Çünkü oyunda "Game Over" da yok. Enerjiniz bittiği takdirde birazcık marka karşılığı tam sağlıkla aynen devam ediyorsunuz. İşte herşey bu kadar kolay! Oyun içi diyalogları takip ederseniz bu kolaylıktan Örümcek"in kendisinin bile yakındığına şahit olabilirsiniz. Bölümler boyunca hareket alanımızda oldukça kısıtlı. Orta ölçekte bir büyüklükle tasfir edilebilecek haritaların ilerleyişleri için özetlenebilecek tek bir kelime var ki o da tamamen çizgisel oldukları. Günümüz oyunlarının verdiği özgürlük hissinden burada bahsetmek söz konusu bile değil. Eskinin 2B oyunlarında bu çizgisellik bugün oynarken bile bizi fazla sıkmazken insan Örümcek"in son oyunundan daha fazlasını bekliyor.

Görmedim, Duymadım, Söylemedim

Görsellere ve duysallara değinecek olursak Örümcek Adam 3"ün yüksek sistem ihtiyaçlarının aksine sıradan güncel bir PC"de tık demeden çalışacak şekilde tasarlanmış oyun. Başta grafikleri çok eski püskü bulabilirsiniz ama yakalanmak istenen çizgi romanımsı atmosfer temiz grafikler ve akıcı animasyonlarla fazlasıyla sağlanmış. Seslendirmelerse bana göre çok başarılı olmuş. Sürekli birbirini tekrar eden diyaloglar yok. Hatta bölüm aralarında size görevle ilgili bilgi veren bilgisayarla yaşanılan diyaloglar eminim pek çoğunuzu ekran karşısında gülümsetecektir. Müziklerin varlığından ise benim haberim yok. Menüde ve bölüm boyunca sürekli dönen bir loop var sanırım o da beni hipnotize etmiş olmalı ki varlığını bile pek anımsamıyorum.

Doğruya doğru önünüzde en sıkı Örümcek tutkunlarını bile en fazla bir kaç saat oyalayabilecek bir oyun duruyor. Ne oynanışı, ne hikayesi, ne de görselleri vasatı malesef aşamıyor. Arkadaş canlısı komşunuz Örümcek Adam"ın bu macerası Peter Parker"ın günlük yaşantısı gibi sıkıcı ve sıradan olmuş. Örümcek sevgisi aşılamak istediğiniz beş altı yaşlarında bir kardeşiniz yoksa bu oyundan uzak durmanız ve kahranımızın bir sonraki macerasını beklemeniz şiddetle(şefkat?) tavsiye olunur.


YOK

Aynı serilerdeki Netload, Rapidshare ve FileFactory bağlantıları aynıdır.. Aynı serilerdeki partları karışık indirebilirsiniz.. Örnek : Part1'i rapidshare Seri 1 bağlantısından indirdiyseniz, part2'yi Netload seri 1 veya Filefactory Seri 1 bağlantılarından indirebilirsiniz..







©Copyright FullOyun & Since 2003

█║▌│ █║▌ ║││█║█║

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us