oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Crazy Machines 2 [2008] - Oyun indir - Oyun Download



Oyun Hakkında;

Sürüm Adı ____ : Crazy Machines 2
Rar Şifresi_____: www.fulloyun.com
Crack________ : Mevcut
Dosya Türü ___ : Sanal Sürücü
Upload Eden___: Max Payne
Part Sayısı ____: 4(200 MB)
Açabilmeniz için önerdiğimiz program: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.

Sistem Gereksinimleri;
En Az
- Windows® XP or Windows® VISTA
- 2,0 GHz Intel® Pentium® 4 or equivalent
- 512 MB RAM
- DirectX® 9.0c - compatible Graphics Card with 64 MB memory and PixelShader 2.0
- DirectX® 9.0c (contain)
- DirectX® - compatible Sound Card
- AGEIA© PhysX™ - System Software (contain)
- 500 MB Hard disk space

İdeal Sistem
- 3,0 GHz Intel® Pentium® 4 or equivalent
- 1 GB RAM
- DirectX® 9.0c - compatible Graphics Card with 256 MB memory and PixelShader 2.0
- AGEIA© PhysX™ - Accelerator
- Internet connection

Rapidshare Bağlantıları ;


http://rapidshare.com/files/15629080...ayne.part1.rar
http://rapidshare.com/files/15629081...ayne.part2.rar
http://rapidshare.com/files/15629080...ayne.part3.rar
http://rapidshare.com/files/15629080...ayne.part4.rar



Oyun İçi Görüntüler;

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 873x441.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 873x441.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 872x440.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 873x441.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 872x441.


Oyun Bilgileri
Sanırım hayatında Tom ve Jerry çizgi filmlerini izlemeyen yoktur. Kedi ve farenin birbirlerine kurdukları tuzaklar, sistemler, birbirlerini çalıştıran düzeneklerin çalışmasını zevkle izleriz. Sonunda her zaman olduğu gibi bu düzeneklerin bitiş noktasında karakterlerimizden birinin başına kötü bir şey gelecektir. Ancak her zaman onlar hiçbir şey olmamışçasına birbirlerini kovalamaya devam ederler. Çizgi filmde gördüğümüz bu düzenekler aslında yakın geçmişte bir araba markası reklamına da hayat vermişti. Hafızaları biraz zorlarsak hatırlayacağımız gibi silecekler çalışıyor, tekerleği itiyor, hava yastığı açılıyor vs. şeklinde devam ediyordu. Peki, bunun konumuzla ilgisi nedir diyenler olabilir içinizde. Crazy Machines 2?de işte bu düzenekleri biz yapıyor, kuruyor ve çalıştırıyoruz da diyebiliriz.

Bilim adına

İlk olarak şunu belirtmeliyim yapım tamamı ile Ageia PhysX destekli olarak geliyor. Yani baştan sona fizik motoru kullanılıyor. Bu bakımdan Nvidia ekran kartı sahipleri son sürücüleri ile birlikte Physx sürücüsünün de son versiyonunu bilgisayara yükleyerek daha randımanlı oynayabilmekteler. Zaten oyun PhysX sürücüsünün bilgisayara kurulu olması şartını koşuyor; yoksa oynamanız mümkün olmuyor. Oyuna başladığımızda atölye tarzında bir odada buluyoruz kendimizi. Bir yandan da Einstein benzeri beyaz saçlı bir profesör konuşmaları ile eşlik ediyor ortama. Etrafta gördüğünüz her şey fizik kurallarına uygun şekilde tepki veriyor. Fare darbesi ile kitaplar dağılıyor, kutular fırlatılabiliyor. Oyun modlarına göz attığımızda kariyer modu dışında kendi laboratuarımız ve başkalarının laboratuarı olarak isimlendirilmiş bölümleri görüyoruz. Kendi laboratuarımızda kendin pişir kendin ye misali bizim yaptığımız düzenekler ile meşgul olabiliyor ve internet üzerinden paylaşabiliyoruz. Başkalarının laboratuarında ise internetten diğer oyuncuların yaptığı düzenekleri indirerek oynama şansımız oluyor.

Daha önce Armadillo Run ya da Pontrifex oyunlarını oynadıysanız, yapım size oldukça benzer gelecektir. Ancak Crazy Machines 2?de işler çok daha kapsamlı bir şekle bürünmüş görünüyor. Kariyer modunda bu kapsamlılığı hemen anlayamayacağımız düşünülerek, yerinde bir eğitim modu konması da unutulmamış. Kariyer bölümü üç ana başlık altında toplanmış. Bunlardan ilki 10 bölümden oluşan First Step (Tutorial), yani eğitim modu. Aslında eğitim modunda dahi oyun oynadığımızdan oldukça eğlenceli geçiyor. İkinci başlık olan World Tour ise, her biri 10 bölümden oluşan 15 ana seviyeden oluşuyor. Yani toplamda oynanabilen 150 görev ortaya çıkıyor. Son başlık olan Ageia PhysX Bonus Laboratuarında ise 20 bölümlük bir deney alanı yaratılmış. Ancak bu bölüme sadece PhysX kartı olanlar girebiliyor. Eğitimden sonra görev modunda ilerlemeye devam edince profesörle bir mücadele içine giriyoruz. Her bölüm başlangıcında profesör tarafından konunun ne olduğu, yapılması gereken birincil ve ikincil görevleri bize anlatıyor. Bölümlerde bir duvar üzerine kurulmuş hazır ancak eksik bileşenlerden oluşan bir düzenek veriliyor. Tamamlamamız için gerekli olan kısıtlı sayıdaki parça ise ekranın altındaki kutularda yer alıyor. Bu parçaların üzerine geldiğimizde ne oldukları ve ne işe yaradıkları hakkında kısa bilgi edinebiliyoruz. Amacımız verilen göreve göre bu parçaları kullanarak düzeneği tamamlamak. Ancak düzenek tamamlama konusunda tamamen özgürüz. Önemli olan sistemi nasıl yaptığınız değil, amaca ulaşıp ulaşamadığınız.

Düzeneklerde ve kullanılan parçalar arasında yaylar, dişliler, çarklar, mumlar, buhar makineleri, toplar, vazolar, kutular, lastikler, kayışlar, elektrik kabloları, prizler gibi daha sayamadığım onlarca çeşit parça bulunuyor. Bu parçaların bir kısmı düzenekte hazırken, lazım olanlar sınırlı sayıda size veriliyor. İşin güzel yanı bölümlerin hem verilen tüm parçalar kullanılarak, hem de parça arttırarak bitirilebilecek olması.

Belirttiğim gibi bölümlerde herkes kendi yolunu bulmak zorunda. Üstelik parça arttırdığımız zaman, bölüm sonunda kazandığımız puan miktarı da artıyor. Örneğin ilk bölümde bir top veriliyor ve iki farklı konumdaki vazoları kırmamız isteniyor. Ancak bu vazolardan biri mutlaka kırılmalı iken, diğeri yalnızca kırılırsa ekstra puan sağlıyor. Yani ikincil görev oluyor. Bir diğer bölümde ise kırmızı ve yeşil topların bir kutu içine ulaştırılması isteniyor. Ancak yeşil topu kırmızıdan önce ulaştırmayı başarırsanız ekstra puan veriliyor. Yani yeşili kırmızıdan önce kutuya koymak ikincil görev oluyor.

Fizik derslerini hatırlayalım

Oyunun tamamı fizik kuralları çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu da demek oluyor ki nesneler gerçek hayatta nasıl davranıyorlarsa, oyunda da aynı şekilde davrandıkları ya da işledikleri anlamına geliyor. Örneğin bir buhar türbininin çalıştırarak lambayı yakmak gerekiyorsa, öncelikle buhar kazanının altına mum koymak ve yakmak gerekiyor. Böylece mum kazandaki suyu ısıtıyor ve oluşan buhar türbini çevirerek elektrik elde ediliyor. Bunların hepsi aynı zamanda görsel olarak da oldukça güzel bir şekilde animasyonları ile birlikte aktarılıyor. Bir nesne diğerine çarpınca onu itiyor, deviriyor ya da kırabiliyor. Özellikle bu etki tepki şeklindeki olaylar oyunda oldukça kullanılıyor. Ancak tüm bunlar anlatıldığı kadar kolay olmuyor. Bir düzeneği çalıştırarak sonuca ulaşana kadar onlarca deney yapmak gerekiyor. Öncelikle sistemi çalıştırıp nesnelerin ne yaptığı, nasıl davrandığının izlenmesi gerekiyor. Buda dağ alt köşedeki çalıştırma butonu ile oluyor. Düzeneğe bir ekleme yaptınız ve sonucunu görmek istiyorsunuz. Çalıştır butonuna basıp sonucu görüyorsunuz. Düzenlemeye devam etmek için ise çalıştır butonuna yeniden basıp sistemi durdurmak gerekiyor.

Bölümler başlarda kolayken giderek zorlaşan bir yapıda ilerliyor. Zaman geçtikçe tırnak yedirten cinste sistemler ile karşılaşmak mümkün oluyor. Böyle zamanlarda profesörün yardımına başvurmak gerekebiliyor. Profesör size ipucu verebilecek cümleler, ekranda belli yeri aydınlatarak oraya konabilecek nesneler gibi şekillerde size yardımcı oluyor. Ancak yardım sayısı sınırlı ve bölüm sonunda puanınızı eksilttiği de bir gerçek. Yinede zaman geçtikçe rüzgâr gücü, elektrik, rampalar, kuvvet, ağırlıklar, tekerlekler, mumlar gibi onlarca şeyin kullanımını ve nasıl yararlanabileceğiniz konusunda uzmanlaşıyorsunuz.

Daha öncede belirttiğim gibi animasyonlar konusunda oldukça iyi iş çıkartılmış. Ekranı yakınlaştırıp uzaklaştırabildiğimizden detayları görmek oldukça eğlenceli oluyor. Çalışan çarklar, dişliler vs? yakında da oldukça iyi ve hatasız animasyonlar ile işliyor. Belki süper grafikler ile karşı karşıya değiliz, ama yinede oldukça iyi modellenmiş nesnelerle karşı karşıyayız. Gölgelendirmeler, alev, buhar hepsi oldukça iyi görünüyor. Profesörün seslendirmesi oldukça iyi ve bir o kadar da eğlenceli yapılmış. İhtiyarı dinlemek hem oyunda yalnız olmadığınız havası veriyor, hem de eğlenmenize katkı sağlıyor. Gerçekten sesinde hafif bir çatlaklık sezildiği aşikar. Müzikler ise genellikle hareketli klasik müzik tarzında eşlik ediyor. İçeriğinde ortalama 200 bulmaca barındıran Crazy Machines 2?de bölümlerin kimini 1 dakikada kimini 40 dakikada çözebildiğimi söylemem gerek. Üstelik bu 40 dakikada yalnız birincil görevin tamamlanabildiğinin de altını çizmek istiyorum. Bu durum sizi korkutmasın, keza yapım oyunla birlikte beyninizin de bir yandan çalışmasını sağlıyor. Üstelik bölümlere geri dönerek ikincil görevleri tamamlamak, ya da altın-gümüş-bronz madalyalardan almış olduğunuzdan daha yükseğine çabalamakta mümkün oluyor. Crazy Machines 2 ile oldukça eğlenceli saatler geçirmenin yanında bir yandan da zekanızı çalıştırmanız artı puan olacaktır. Özellikle bulmaca türü oyunları severler yapımdan büyük keyif alacak.

Oyun Hileleri;
YOK



TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ!!

OYUN SORUNLARI İÇİN YÖNETİCİLERE ÖZEL MESAJ ATMAYIN!
DIRECTX KASIM SÜRÜMÜNÜ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
Oyunlarda Yaşanılan Sorunlar ve Cevapları için TIKLA...
Partlarda CRC (Cilt Bozuk) hatası alıyorsanız tıklayın!
Share-Online.biz 'den Nasıl Dosya indirilir?
FileFactory.com 'dan Nasıl Dosya indirilir?
Rapidshare.com 'dan Nasıl Dosya indirilir?
Netload.in 'den Nasıl Dosya indirilir?
©Copyright FullOyun & Since 2003█║▌│ █║▌ ║││█║█║

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us