oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Metal Gear Solid - FULL indir - DOWNLOAD





: -
: www.fulloyun.com
: http://rapidshare.com/files/21598053...ck.FO.rar.html
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 4 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.


İşletim Sistemi:: PII 233
RAM: 32 MB
Ekran Kartı: 4 MB
HDD: 1300 MB













Sonunda başarılı diyebileceğimiz başarılı bir oyun daha çıktı. "Uyarlama" demekle oldukça popüler bir PlayStation (PSX) oyununun PC"ye uyarlanmışını kastediyorum. Metal Gear Solid bundan yaklaşık üç yıl önce Playstation için çıkmış, ardından da VR Missions adıyla bir genişleme paketi yayınlanmıştı. Oyunun üreticisi Konami ile yüksek potansiyelleri iyi değerlendiren Microsoft uzun bir çalışmanın ardından oyunun PC sürümünü sonunda yayınladılar. İyi yapmışlar ve başarışlı da olmuşlar açıkçası, neden mi?

Herşeyden önce şöyle bir geriye dönüp bakacak olursanız önce bir konsol (genel anlamda kullandım) oyununu PC"ye aktarılması pek başarılı olamıyor bence. Gerek oynanabilirlik, gerekse konunun akışı PC oyuncularına oldukça yabancı geliyor. Ancak, eğer bir oyunu birçok platfom için aynı anda geliştiriyorsanız durum daha farklı oluyor ve tüm platformlara yönelik özellikleri ve gereksinimleri içinde barındırıyor. Yazının başında da belirttiğim gibi Metal Gear Solid temel olarak bir PSX oyunu (veya serisi), fakat oyunun geneline baktığımızda PC oyunlarını aratmayacak bir konuya ve grafiklere sahip.

Oyunu ilk kurduğum ve kısa bir bakış yaptığımda (demosunu oynadıysanız da bu izlenimi edinebilirsiniz) hayal kırıklığı gibi gelmişti. Genelde alışık ve meraklısı olduğum oyun türü action olduğu halde, Metal Gear Solid"i de bir action oyunu olmasına karşın yadırgamıştım. Sanırım bunun nedeni de bu tür oyunlarda (PC) alıştığımız standart kontrollerin biraz farklı oluşu (PSX gibiler) ve konu akışı idi. Bu tip detayları yazının başında vermemek gerek ama, oyunu alır almaz yadırgayacağınız bu farklılıkla oyuna ön yargılı yaklaşmamanızı sağlamak istiyorum.

Neyse, oyunumuz son PSX sürümlerini, yani kendisi ve VR Missions"ı bir arada 2 CD üzerinde sunuyor. VR Missions, anladığım kadarıyla Virtual Reality Missions anlamına geliyor ve sanal bir ortam görüntüsü içinde eğitim görevlerini içeriyor. İkinci CD"den oynadığınız bu bölümlerde 300 civarı irili ufaklı eğitim görevi var. Oyun sırasında kullanma şansını bulacağınız tüm silahları burada silahları deneyebiliyor, zamana karşı yarışabiliyor ve özellikle "sneak" adını verdiğimiz sessizce ve farkedilmeden ilerleme tekniklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Zaten oyunun temeli de "sneak" üzerine kurulu. Oyunu kurduktan sonra ilk iş olarak normal görevlere başlayın. Ardından hemen "pratik eksikliği"ni farkedeceksiniziniz. Bu sıkıntıyı hissedince, görevi bırakın ve VR Missions kısmına gidip biraz pratik yapın. Bu eğitimin yararını gerçekten göreceksiniz.

Eğitimimizi aldık, artık oyuna hazırız. Oyunun konusu ise bildiğimiz türden:

Alaska"da bulunan bir nükleer silah imha fabrikası FOXHOUND adlı karşı terörizm üzerine uzmanlaşmış özel birimin eski elemanları tarafından ele geçirilmiş durumda. Artık terörist olarak nitelendirilen bu grup dünya hükümetlerinden 24 saat içinde gerçekleştirilmesini istedikleri büyük taleplerde bulunmakta, aksi halde dünyayı yoketmeye başlayacaklar. FOXHOUND"un eski bir elemanı olan "Solid Snake", yani biz, devreye burada giriyoruz. Görevimiz Alaska"daki üsse sızmak, teröristleri etkisiz hale getirmek ve nükleer füzenin fırlatılmasını engellemek. İşin içine girince yeterli ve tüm bilgilerin Snake"e verilmediğini ve bu üssün çok gizli bir silah projesinin geliştirilmesi için kullanıldığını öğreniyoruz. Oyunun "Metal Gear" adı da buradan geliyor: Nükleer başlık/roket/bomba fırlatabilen dev bir tank/robot. Kurtarmanız gereken rehineleri de işin içine katarsak konu dallanıp budaklanıyor.

Solid Snake "Escape from L.A." serisi filmlerde "Kurt Russel"ın canlandırdığı "snake" tiplemesini biraz andırıyor, yani inanılmaz "cool" bir asker. Zaten göreve de apar topar çağırılmış gibi. Nitekim daha gelir gelmez koluna bir iğne yapıvermişler...

Oyunda biri temel toplam 2 görüş şekli (veya açısı) var. Sürekli olarak kullanacağınız üçüncü şahıs gözü ve sık sık ihtiyaç duyacağınız FPS tipi görünüm (Quake, Half-Life vb. gibi). Ancak FPS görüşünde ayaktayken sağa sola dönmek, sürünürken de ileri, gerii sağ ve sol hareketten başka birşey yapamıyorsunuz malesef. Bu arada bir de not: Japonya"da piyasada olan PSX sürümünde oyunun tamamını FPS modunda oynanabiliyormuş. Neyse, oyunumuz Japonca PSX sürümü olmadığından üçüncü şahıs gözünden oynamaya devam edeceğiz. Araya bir not: oyunu bir GamePad veya bir joystick olmadan klavyeyle oynamaya çalışmak biraz zor gelebilir.

Görüş açısından başladık, aynı konularda devam edelim. Oyunda ayarlayabildiğiniz bir kamera açısı yok. Adamımızı sürekli olarak yukarıdan görüyoruz. Kontroller ile yapabildiğimiz hareketler de oldukça sınırlı. Hangi yön tuşuna basarsak adamımız o yönde ilerliyor. PC"cilere biraz ters bir kontrol türü, ancak VR Missions ile pratik yaptıktan sonra alışılabilir diyebilirim. Adamımızın tırmanabileceği (örneğin bir kamyon"un arkası) bir yere geldiğimizde otomatik olarak tırmanıyor, normal bir merdivende ise birşey yapmanıza gerek olmadan hareket edebiliyorsunuz. Dik merdivenlere ise "action" tuşuna bastığınızda otomatik olarak çıkıyor ve yeni bölüm yükleniveriyor. Yürüme veya koşma modu diye birşey yok. Ya sürekli koşuyor ya da sürünerek ilerliyorsunuz. Kamera açıları ise gerçekten güzel ve filmlerde göreceğiniz türden anlar yaratıyor. Örneğin bir devriye geçerken duvara dayanırsanız, kamera saklandığınız sizi ve nöbetçiyi (veya koridoru, alanı) aynı karede gösterecek şekilde otomatik olarak ayarlanıyor.


Konunun akışı ise, belli bölümlerde oyunu devamını etkileyecek kararlar vermeniz gereken durumlar hariç, lineer ilerliyor. Örneğin, bir kapıyı açabilmek için elinizde bir kart olması gereken durumlarda önce bu kartı elde edebileceğiniz işleri yapmak zorundasınız. O sırada ilerleyebileceğiniz tek yol da sonunda bu karta ulaşacak şekilde düzenlenmiş. Kartı aldıktan sonra ise yine aynı şekilde amacınıza giden sadece bir tek yol var.

Oyunun aksiyon seviyesini azaltan bir nokta çok vazla konuşma olması. Konuşmaları dinlemezseniz de bu sefer ne yapmanız gerektiğini anlayamıyorsunuz. Bazı konuşmaların uzun oluşu zaman zaman insanı sıkıyor fakat dinlemeden de olmuyor. Bu diyaloglar iki şekilde gerçekleşiyor. Birincisi istediğiniz zaman kullanabilceğiniz telsiziniz. Telsizinizle FOXHOUND merkezindekilerle iletişime geçip tavsiye alabiliyor, geyik yapıyor (cidden) veya oyunu save edebiliyorsunuz. Sanırım bu şekilde yapılan save seçeneği oyun PSX sürümünden gelmiş, yoksa oyunu [ESC] tuşuna basınca çıkan menüden de save edebiliyorsunuz. Neyse, oyunda karşılaşacağınız bir yeni bayan karakter daha var: Meryl. Sanırım üssünüzden size destek veren albay"ın yeğeni. Üste çalıştığı için bazı konularda size yardımcı olacak, ancak Meryl telsiz frekansını bilmeniz gerek ve bu da oyunun CD kutusunun arka kapağındaki resimde yazılı.

Kısaca, konuşmalar biraz oyunun temposunu düşürücü bir etkiye sahip. Ancak gerektiğinde verilen pratik bilgiler ve ipuçları için mutlaka takip edilmesi gereken şeyler. Konudan ve oyundan kopmamanız için önemli. Tabi İngilizce"niz yoksa daha işin başında oyundan koptunuz demektir, o ayrı.

Oyunda oldukça çeşitli silahlar kullanıyorsunuz. Her silahın farklı kullanımı var. Silah çeşitlerinin tümünü burada yazmaya gerek yok, fakat herbirini VR Missions"da kullanma ve test etme şansını bulacaksınız (silahlar arasında oldukça eğlenceli bulacağınız Nikita adlı bir füze var; fırlattıktan sonra havada gittiği yönü kontrol edebiliyorsunuz).

Benzer şekilde elinizin altında birçok da eşya bulunuyor. Eşya ve silahların kullanımı benzer gözükse de biraz farklı. Silahları kullanmak için önce "Weapon Select" tuşuyla seçiyor sonra "Action" tuşuyla kullanıyorsunuz. Eğer seçtiğiniz silah bir "stinger" veya sniper ise karşınıza nişan alma görüntüsü çıkıyor. Eşyalarda durum biraz daha farklı şekilde gerçekleşiyor: Bazı eşyaları, örneğin sağlığı arttıran RATIONS"u, kullanmak için seçim ekranında "action" tuşuna basmanız gerekiyor. Kapıları açmanıza yarayan elektronik kartları ise sadece seçmiş olmanız gerekiyor. Kart seçiliyken kartın seviyesinin izin verdiği kapılar önüne geldiğinizde otomatik olarak açılıyor. Kameralardan kurtulmanıza yarayan (hareketsizseniz) karton kutu da baya ilginç bişi (altına saklanıyorsunuz), ama nöbetçiler altına bakabilir, bu yüzden sadece kameralara yakalanmamak için kullanın (ayrıca üzerinde yazılı yer dışında ilgisiz yerlerde kullanmayın). Eşyalarınız arasında bir de dürbün var ki bunu sık sık kullanmanız ve stratejinizi belirlemeniz yararlı olacaktır. Hem eşya, hem de silahları seçerken tuşları basılı tuttarsanız o eşya veya silahın nasıl kullanılacağı ekranda beliriyor. Çok değişik kullanımları olan eşya ve silahlar için bu yardım gerçekten oldukça yararlı. Not: Bu arada, eşyalarınız arasındaki sigara"yı kullanmayın, sağlığınıza oldukça zararlı! (Snake"in de).


Oyunu başlattığınız komut satırına (kısayol`un özelliklerinden ulaşabilirsiniz) -cheatenable komutunu ekleyin
(örn: mgsi.exe -cheatenable). Daha sonra aşağıdaki tuşları oyun sırasında kullanın:

Tuş Sonuç
F2 Ölümsüzlük (Tanrı Modu)
F4 Sınırsız cephane
F6 Gözlem Modu (Observe Mode)
F5 Normal Mod
F7 Seviyeye tekrar başlama

Aynı serilerdeki Netload, Rapidshare ve FileFactory bağlantıları aynıdır.. Aynı serilerdeki partları karışık indirebilirsiniz.. Örnek : Part1'i rapidshare Seri 1 bağlantısından indirdiyseniz, part2'yi Netload seri 1 veya Filefactory Seri 1 bağlantılarından indirebilirsiniz..







©Copyright FullOyun & Since 2003

█║▌│ █║▌ ║││█║█║

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us