oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Harry Potter Sirlar Odasi

Harry Potter and the Chamber of Secrets










Harry, Hogwarts’ta geçirdiği ilk yılın ardından, aslında sıradan birinsan değil de bir büyücü olduğunu öğrenir. Aynı zamanda, annesi vebabasının da bir trafik kazasında değil, azılı düşmanları olan, AdıAnılmaması Gereken Kişi ya da Kim Olduğunu Bilirsin Sen yani nam-ıdiğer, Karanlık Lord tarafından öldürüldüğünü keşfeder. Ve Harry, ilkyılında edindiği arkadaşları; Hermione ve Ron ile birlikte KaranlıkLord’un yeniden uyanışına tanık olur. Arkadaşlarıyla birlikte, KaranlıkLord’un felsefe taşını çalmasını engeller. İkinci senesinde ise, Harryyine Karanlık Lord’un peşini sürecek ve Hogwarts’ın sırlarını çözmeyedevam edecektir. İşte serinin bu ikinci oyununda maceramıza kaldığımızyerden devam edeceğiz.


Harry Potter Hogwarts’a Gitmemeli, Dobby Harry Potter’ın İyiliğini İstiyor!
Peki, Hogwarts’ta bu sene hangi büyüleri öğrenip, hangi öğretmenlerle tanışacağız ve en önemlisi Sırlar Odasını kim açacak?
Harry, bu sene 12 yaşına girmenin verdiği sevinç ve heyecanla okulunadönmek istemektedir. Ancak, yaz tatilini birlikte geçirmek zorundakaldığı eniştesi ve teyzesinin yanında işler umduğu gibi gitmez. Anidenortaya çıkan ve bir ev cini olan Dobby, Harry’nin Hogwarts’a dönmesiniistememektedir. Ve bu uğurda Harry’i engellemek için elinden geleniyapar. Ancak Harry, Dobby’nin bütün bu engellemelerine karşı Hogwarts’agider ve Dobby’nin onu neden okula göndermek istemediğini anlar. VeHarry, bu maceralarla dolu olan yeni yılda, Hogwarts’ta bir efsane olanSırlar Odasının, sırrını çözecektir ve o da artık sır olmaktançıkacaktır.


Sırlar Odası Açıldı, Varisin Düşmanları Kendinizi Kollayın!
Oyunumuzda, Harry’nin büyülü macerasına kaldığımız yerden devamediyoruz. Oyun üçüncü şahsın gözünden oynanıyor. Oyunda birçokprofesörün dersine giriyoruz ve girdiğimiz bu dersleri uygulamalıolarak geçmek zorundayız. Bu uygulamalı derslerde Hogwarts’ınkoridorlarında oradan oraya koşturarak, önümüze çıkan kocaman kocamansalyangozlar, kaplumbağalar, yer cüceleri ve bunun gibi yaratıklarlasavaşıp, öğrendiğimiz büyülerle gizli kapıları ve sandıkları açıp,büyücü kartları, Bertie Botts’un Her Çeşitten Fasulyeleri ve ÇikolatalıKurbağaları topluyoruz. Çeşitli iksirler toplayıp, diğer öğrencilerdenbize gerekli olan şeylerle değiş-tokuş yapabiliyoruz. Oyunda çok fazlaaksiyona gireceksiniz. Sadece nesnelere büyü yapmanın, yaratıklarlasavaşmanın yanı sıra diğer öğrencilerle istediğiniz her an düelloyapabileceksiniz. Kitapta geçen, Gilderoy Lockhart’ın Düello Kulübündenbahsediyoruz tabi. Ayrıca, yine istediğiniz her an Quidditchoynayabilirsiniz. Tabi, bunlara ana menüden ulaşıyoruz.


Envanter ve ana menümüz iç içe. Bu bölüme kaçış nam-ı diğer; esc tuşuile ulaşıyoruz. Bu bölümümüzden, oyunun ayarlarını yapabiliyor,topladığımız her çeşitten fasulyeleri (Ayşekadın, Boncuk, Kuru. vs),iksirleri ve büyücü kartlarını görebiliyoruz. Büyücü kartlarımızaekranın ortasındaki pembe renkli kitaptan ulaşabiliyoruz. Bukartlarımız ise üç renge ayrılıyor; gümüş, altın ve bronz. Bu kartlaraulaşmak için, oyun içerisinde girdiğiniz her mekânı iyice aramanız,karanlık bölgeleri dikkatlice incelemeniz ve mümkün mertebe kafanızıyukarıdan indirmemeniz (bazen duvarların üst kısımlarında gizlibölmeler olabiliyor bu yüzden yukarılara dikkatli bakmalısınız.) veaynı zamanda açılabilecek gibi görünen her yere büyü yapmanızgerekmektedir. Kısaca araştırmacı büyücü olarak, dikkatli bir şekildeçalışmalısınız.

Oyunu klavye ve fare ile birlikte oynuyoruz. Klavye ile oynamaktanhoşlanmayan arkadaşlar için pek de iyi olmamış ama çok da fazlazorlanacağınızı sanmıyoruz.



Oyundaki mekân modellemeleri ise oldukça başarılı, Hogwarts’ın içioldukça güzel ve gerçeğine uygun modellenmiş. Yani oynarken kendiniziHogwarts’ın koridorları arasında geziyor gibi hissedebilirsiniz. Ancakkarakter modellemeleri, mekân modellemelerinin yanında biraz sönükkalmış. Fakat oyunun grafik ayarlarını ana menüden yükseltirseniz buproblem kısmen de olsa ortadan kalkar.( Bu şekilde ilk başta Harry’ningüneş gözlüğü gibi duran gözlüğünün, normal bir hal aldığınıgöreceksiniz.)

Açıl Susam Açıl!
Açılmam…
O Zaman Alahomora!

Seslendirme oldukça başarılı ve karakterlere uygun olarak yapılmış.Örneğin; Profesör Gilderoy Lockhart’ın sesinden yola çıkarak nasıl birkaraktere sahip olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz : ) Harry baştaolmak üzere diğer karakterlerin sesi de oldukça başarılı. ÖzellikleHarry, bir yerlere tırmanırken ya da oradan oraya koştururken “Anam,anam çok yoruldum” tarzında sesler çıkarıyor. Bu da oyuna oldukça hoşve eğlenceli bir hava katmış. Müzikler ise Harry Potter ve Sırlar Odasıfilminin müzikleriyle aynı. Dolayısıyla kendinizi filmin içerisindeymişgibi hatta kendinizi gerçekten Harry Potter’mış gibi hissedebilirsiniz.


Harry Potter Ve Sırlar Odasının, Sır Olmuş Sırrını Çözmek İstiyorsanız, Buyrun Sırlar Odasına…
Harry ve onun arkadaşlarıyla takılmak, biraz eğlenmek, eğlenirkenöğrenmek,(Ne öğreneceksek büyümü!) istiyorsanız Sırlar Odası,sırlarıyla birlikte çözülmek için sizi bekliyor.



1 yorum:

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us