oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Severance: Blade Of Darkness - 2001 - FULL indir - DOWNLOAD





: -
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 3 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.


İşletim Sistemi:Windows 9x,Windows 2000 WinXP,Windows XP.
İşlemci: PII 450
RAM:64 MB RAM
CD-ROM: 8X CD-ROM
Ekran Kartı: 8 MB VRAM
HDD: 750 MB
DirectX: DirectX v8.0



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.








Başlangıçta sadece tanrı ve kaos vardı. Daha sonra tanrı kaostan ışığın ruhunu ve karanlıklar prensini yarattı ve dünyanın yönetimini onlara bırakıp evrenin derinliklerine çekildi. Fakat karanlıklar prensi herşeye tek başına hükmetmek istiyordu ve bunu başarmak için kendi özünden canavarlar ve iblisler yarattı. Işık da buna engel olmak için kendi özünden yeni tanrılar yarattı.

Karanlıkla ışık tanrıları arasındaki savaş yıllarca sürdü. En sonunda tanrıça Ianna tarafından seçilen bir kahraman kutsal kılıcı kullanarak karanlıklar prensini kendi ininde yendi. Fakat bu sırada kendisi de ölümcül yaralar aldı ve kılıcıyla birlikte Ianna'nın tapınağına gömüldü.

Bu olaydan yıllar sonra garip şeyler olmaya başladı. Uzun zamandır görülmeyen canavarlar yeniden ortaya çıkıp etrafa dehşet saçmaya başladılar. Bu işaretlerin anlamı açıktı: Karanlıklar prensi geri dönmüştü ve kılıcı kullanacak yeni bir kahramana ihtiyaç vardı.

Codemasters fırması tarafından üretilen Severance:Blade of Darkness isimli oyunda amacımız oyuna adını veren kılıcı bulup, onunla karanlıklar prensi Ragnar'ı yok etmek. Görüldüğü gibi son derece klişe bir konuya sahip olan oyun içinde RPG öğeleri barındıran bir action oyunu.

Oyuna başlamadan önce oyunda yöneteceğiniz karakteri seçiyorsunuz. Toplam 4 seçenek var: Barbar, Şövalye, Dwarf ve Amazon. Herbirinin Attack(saldırı), Defence(savunma), Hitpoints(yaşam enerjisi) ve Power(hamle yapmak için gereken enerji) olmak üzere dört farklı özelliği var. Savunma özellikleri yüksek olan Şövalye ve Dwarf darbelere karşı barbardan çok daha dayanıklılar fakat saldırı güçleri Barbar’dan az olduğu için bir rakibi, Barbar kadar az darbede yok edemiyorlar. Ama en önemlisi herbirinin farklı silahlar konusunda uzman olmaları. Şövalye tek elle kullanılan kılıçlarda, Dwarf tek elle kullanılan baltalarda, Amazon mızrak ve yaylarda, Barbar ise iki elle kullanılan kılıç ve baltalarda uzman. Aslında her karakter oyundaki 100 silahtan herbirini kullanabiliyor. Fakat bir Barbarın eline kılıç ve kalkan verirseniz bu silahlarla şövalye gibi özel hamleler yapmasını beklemeyin. Bu farklı özellikleri sebebiyle her karakterin savaşta farklı taktikler izlemesi gerekiyor. Bir Minotaur’u Barbar’la yenmek ve Dwarf’la yenmek çok farklı iki deneyim.

Karakterlerin herbiri oyuna farklı bir bölümde başlıyor. Örneğin Dwarf bir madende, Şövalye ise bir şatonun zindanında tutsak olarak başlıyor. Fakat bundan sonraki bölümler aynı, yani tamamen farklı gelişen 4 ayrı oyun beklemeyin. Aslında her bölümden sonra çıkan bir ekranda oyuna hangi bölümden devam edeceğinizi kendiniz seçiyorsunuz. Fakat bunun oyuna ne katkısı olduğunu pek anlayamadım çünkü zaten birçok defa tek bir seçeneğiniz var; tek bir seçeneğiniz olmadığı durumlardaysa seçmediğiniz bölümü bir sonraki defa seçmek zorundasınız.

Oyunda arkadan gördüğümüz kahramanımızı alışılageldiği gibi mouse ve klavye kullanarak yönetiyoruz. Fakat bu tür oyunlarda çokça kullanılan strafe tuşları bu oyunda mevcut değil. Bu açık oyunda iki farklı hareket modu olması sebebiyle bir ölçüde giderilmiş. Karakteri normalde yönettiğimiz modda da dövüş yapılabildiği halde, karşısına bir düşman çıktığı zaman geçilebilen bir dövüş modu da mevcut. Bu moddayken kahramanımız bütün hareketleri karşısındaki rakibi merkez alarak yapıyor. Örneğin normalde sağa sola dönmeye yarayan tuşlar bu moddayken adamımızın, rakibinin etrafında bir daire çizecek şekilde dönmesine yarıyor. Alıştıktan sonra tek bir yaratığa karşı bu modda savaşmak çok daha kolay, fakat karşıda birkaç düşman varsa yaratıklardan sadece biri merkez alınabildiği için bu mod hiç kullanışlı değil.

Karakterler level atladıkça hem attack, defence, power ve hitpoint değerleri artıyor hem de uzman oldukları silahlarla yeni hamleler yapabilme özellikleri kazanıyorlar. Bu hamleleri yapabilmek için birkaç tuşa kombine olarak basmanız gerekiyor. Bunun dışında bir de oyundaki her silahın kendine has özel bir hamlesi var. Tabii bu hamleler normal hamlelerden daha fazla zarar veriyor. Aynı zamanda güçlü hamleleri yapmak için daha fazla enerji lazım. Eğer düşünmeden üst üste çok enerji gerektiren hamleler yaparsanız, adamınız dövüşün tam ortasında olduğu yerde durup nefesini toplamaya çalışabilir. Yapacağınız hamleleri belirlerken dövüştüğünüz mekanı da dikkate almanız şart. Kılıcınızı geniş bir alanda döndürerek yaptığınız bir hamle dar bir merdivendeyken duvarlara çarpacağı için hiçbir işe yaramaz.

Oyunda karşınıza çıkan rakiplerin hepsini belirli dövüş taktikleri izleyerek yenmelisiniz. Düşünmeden haldır huldur etrafa saldırırsanız en güçsüz Orc bile kahramanımızı paramparça (gerçek anlamda) edebilir. Rakiplerinizin her bölgesi ayrı olarak tanımlanmış. Kafaya isabet eden bir vuruş normalden çok daha fazla zarar verirken, rakibinizin kalkanını da güçlü bir vuruşla kırıp dövüşün kalanında savunmasız kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca saldırma hareketleri dışında düşmanlarınızın hareketlerini bloke etmeniz veya sağa sola zıplayarak hamlelerden sıyrılmanız da mümkün.

Oyunda birkaç tane "düğmeye bas kapı açılsın" türü bulmaca olmakla beraber, oyun temelde bir dövüş oyunu. Karşımıza bu tür oyunlardan alıştığımız orc, troll, iskelet, zombi gibi yaratıklar çıkıyor. Toplam 25 çeşit düşman olmakla beraber, aynı tip yaratıkların ellerinde farklı silahlar olabilmesi ve enerjilerinin de çok farklı düzeylerde olabilmesi sebebiyle karşınıza çıkabilecek varyasyon sayısı çok daha fazla. Normal düşmanların yanı sıra oyunun bazı noktalarında karşınıza özel rakipler çıkıyor. Tabii bunlar normal yaratıklardan çok daha güçlü.

Oyunda Inventory’nize çeşitli sihirli iksirlerin yanı sıra 3 kalkan ve 4 tane de silah koyabiliyorsunuz. Zaten bütün karakterler her silahı kullanmada uzman olmadıkları için bu pek de kısıtlayıcı bir sayı değil. Yalnız bir kaç çeşit silah bulundurmak faydalı, çünkü örneğin iskeletler çekiç türü bir silahtan kesici bir silahtan aldıklarından çok hasar alıyorlar.

Oyunun grafikleri gerçekten çok etkileyici. Özellikle en ince ayrıntısına kadar hesaplanmış gölgeler oyuna çok etkileyici bir hava katıyor. Yere düşmüş bir meşalenin aydınlattığı bir düello çok atmosferik bir oyun hissi yaratıyor. Sadece ışık efektleri değil diğer efektler de çok hoş. Düşmanlarınızın kolları, elleri bacakları ve kafaları kopabiliyor. Fakat zombiler dışındaki yaratıklar için bu çeşit sakatlıklar ölüm anlamına geldiği için bunun oyuna taktiksel bir katkısı yok. Bunun dışında karşınıza çıkan masa, fıçı, çömlek gibi cisimleri de tek bir vuruşla parçalamak mümkün. İçlerinden bazen yiyecek, iksir gibi yararlı eşyalar çıkabiliyor. Etrafta bulduğunuz meşaleleri kullanarak düşmanlarınızı veya diğer yanıcı maddeleri de yakabiliyorsunuz ama bu savaşta hiçbir işinize yaramayacak, sadece oyunun daha güzel görünmesi için konulmuş bir ayrıntı.

Oyundaki bölümlerde çok ayrıntılı ve çeşitli. Şato, maden, mezarlık gibi kapalı ve dar mekanların yanı sıra açıkhavada ve geniş mekanlarda da geçen toplam 18 son derece büyük bölüm var. Bölümlerin büyüklüğüne karşın, son derece ayrıntılı tasarlanmaları nedeniyle, başka bazı oyunlarda olduğu gibi bölümün içinde kaybolup gitmiyorsunuz.

Buna karşın oyunda bir hikayenin varlığından söz etmek pek mümkün değil. Gerçi bölümlerin amaçları "Şatodaki şövalyelerden yardım iste.", "Kralın kılıcını bul." gibi sözde birbirinden değişik gibi durabiliyor. Fakat aslında her bölümün amacı aynı: Önünüze çıkan yaratıkları katlederek bölüm sonuna ulaşmak. Oyundaki bazı önemli sahnelerde oyunun kendi grafik motoruyla hazırlanmış kısa demolarla hikayenin ilerlemesi sağlanıyor.

Oyunda multiplayer arenalarında en fazla 7 tane insana karşı dövüşmeniz de mümkün. Fakat bunu sadece deathmatch modunda yapmak mümkün, diğer multiplayer oyunlarda bulunan "Capture The Flag" gibi çeşitli modlar yok.

Sonuç olarak Severance: Blade of Darkness dövüş oyunlarından hoşlananların kaçırmaması gereken bir oyun. Oyun bana biraz bir süre önce çıkan Rune isimli oyunu hatırlattı. Fakat bence ondan çok daha güzel ve aynı zamanda da zor bir oyun. Kontrollere alışmak biraz zaman alabiliyor ama alıştıktan sonra kendinizi son derece atmosferik dövüşlerin içinde buluyorsunuz.


Seviye yüklendikten sonra [Esc]'ye basıp menüden GAME -> ARENA -> PLAYER -> CONFIGURATION bölümüne gidin.

Herhangi bir karakter tipini seçin ve isim olarak GOASUX yazıp kaydedin. Oyun sırasında [F] tuşuna basarsanız oyunda kullandığınız karakter iyileşecek.

Barbarian'ı seçin ve isim olarak GUYAGAO yazıp kaydedin. Oyun sırasında:
[1] : SmallSword
[2] : BigSword
[3] : BigShield
[4] : SmallShield

Knight'ı seçin ve isim olarak SCAIGUOKER yazıp kaydedin. Oyun sırasında:
[G] : CreateLightSabre
[K] : StartLaser

Amazon'u seçin ve isim olarak PAMELA CHU yazıp kaydedin. Oyun sırasında:
[F5] : Kamera açısı sola döner
[F6] : Kamera açısı sağa döner
[F10] : Ölümsüzlük (zehirlenme hariç)
[P] : Hareket tuşlarıyla kamerayı hareket ettirir

Dwarf'ı seçin ve isim olarak NO LEM KGB yazıp kaydedin. Oyun sırasında:
[H] : SleepyHollow
[M] : Mutational
[X] : Matrix

Barbarian'ı seçip isim olarak IVALAOSTIA yazıp kaydedin. Oyun sırasında:
[F8] : Karakterin seviyesi (level) artar
[F9] : Sonraki seviye

tuşlarına basın...

Aynı serilerdeki Netload, Rapidshare ve FileFactory bağlantıları aynıdır.. Aynı serilerdeki partları karışık indirebilirsiniz.. Örnek : Part1'i rapidshare Seri 1 bağlantısından indirdiyseniz, part2'yi Netload seri 1 veya Filefactory Seri 1 bağlantılarından indirebilirsiniz..







©Copyright FullOyun & Since 2003

█║▌│ █║▌ ║││█║█║

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us