oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Desperados: Wanted Dead or Alive


İnceleme:

Amerikan iç savaşı sonrası: Yıllarca süren bu felaket sonucundaonbinlerce insan ölmüş, şehirler, kasabalar yağmalanıp yıkılmıştı.Dahası savaştan çıkan düşman askerleri silah ve at kullanmayı çok iyibildiklerinden dolayı kendilerine Kovboy ismi takıp savaştan yeni çıkanköy ve kasabalara saldırmış ve çoğu buralarda başarılı olup kendiderebeyliklerini kurmuşlardır.

Ancak bir süre sonra iş artık çığırından çıkmaya başlar. Kovboylarhalka eziyet etmeye, büyük çaplı soygunlar yapmaya ve güvenlikgüçleriyle çatışmaya girmeye başlarlar. Oyun böylesine vahşi birdünyayı ele alıyor. İnanın uzun zamandır bu kadar güzel bir stratejioyununa rastlamamıştım. Strateji oyunları genelde insanlara onlarcabölümlü, karmaşık ve zor gelmiştir ama Desperados’un içinde bolca“action” ve “adventure” öğelerine rastlayabilirsiniz. Neyse, her tarihkitabında bulabileceğiniz bu bilgilerden sonra oyuna geçelim.

Wahşi Batıdan Geliyorlar

(Öncelikle şunu belirtmeliyim incelemenin bazı yerlerinde çoğumuzuntanıdığı “Commandos” adlı strateji oyunuyla karşılaştırmalar yaptım.Bunun temel nedeni iki oyunun her bakımdan çok benzemesidir.)

Oyun mükemmel bir demo ile başlıyor. Demoda ayrıca oyundaki karakterlerhakkında ayrıntılı bilgi de veriliyor, gördüğüm en iyi demolardanbirisi. Heyecanlı müzikleriyle oyuna alışmanızı sağlıyor.

Oyun demoda da görebileceğiniz gibi kovboylar tarafındangerçekleştirilen bir tren soygunu ile başlıyor. Hükümetin koyduğu ödülüalmak isteyen eski şerif John Cooper olayları araştırıyor ve eskiçalışma arkadaşlarını bulup soyguncuların peşine düşüyor. İlk bölümdetek başınıza başlıyorsunuz ve bölümü tek başınıza bitiriyorsunuz. Görevbitirdikçe Cooper arkadaşlarını buluyor doğal olarak da yardımcılarınsayısı ve bölümlerin zorluk seviyesi artıyor.

Oyunda toplam 25 bölüm bulunuyor, bunların arasında alıştırma bölümleride var bölümlerin zorluk seviyesi de baştan sona doğru artıyor.

Oyun, oynanabilirlik, aktörler ve kontroller bakımından Commandos’aaşırı derecede benziyor, bir bakıma Commandos’tan kopya çekilmiş. Butürdeki oyunları sevmiyorsanız bu oyundan uzak kalmanızı tavsiyeederim. Neyse bakalım adamlarımız ne yapıyor?

Cooper ilk bölümlerde arkadaşlarını buluyor. Cooper’ın arkadaşlarıgerçekten çok yetenekli insanlar, her biri kendi dalında uzman ve gözüpek.

Mesela John Cooper tabanca, bıçak, yumruk gibi silahlarıyla bizeCommandos’taki Green Bereth’i hatırlatıyor. Oyundaki 8 karakterin çoğuböyle. Birçok patlayıcı konusunda uzman olan, aynı zamanda makinelitüfek kullanabilen Samuel Williams, doktor olan düşmanları bayıltabilenve yaralıları iyileştirebilen Dr. McCoy, ve kumarbaz karakterli,düşmana sessizce yaklaşabilen ve gizli silahları sayesinde diğerüyelere zaman kazandırabilen Kate O’Hara ve anlattıklarımızı takımın enönemli üyeleri arasında gösterebiliriz. Ayrıca oyunun sonuna doğru çokdeğişik silahları olan yeni üyeler de takıma ekleniyor...

Oyunda çok çeşitli görevler mevcut, trene binmek, şerifi kurtarmak,hapishanedeki adamları kurtarmak ya da stratejik bir noktayı patlatmakgibi görevler bunlar. İlk etapta karşılaştığınız büyük haritalar, çoksayıda düşman size ürkütücü gelebilir ama inanın oyun zor olmasaydıhiçbir anlamı olmazdı.

Eklenmiş Dosya
Dosya tipi: txt ŞİFRE.txt (10 Byte, 93x kez indirilmiştir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us