oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

29 Mayıs 2009 Cuma

Martian Gothic Unification - FULL DOWNLOAD





: Unification
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 4 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.



İşletim Sistemi: Windows 98
İşlemci: Pentium 2 @ 266 MHz
RAM: 32 MB
Boş Alan: 450 MB
Ekran Kartı: 4 MB
Ses Kartı: DirectX Compatible
Klavye / Mouse
CD/DVD Rom Drive











Adventure sevenler bilir, eğer başta oyunun konusunu ve amacını iyi kavrayabilirseniz oynamak daha kolay olur. Bu amaçla önceliği oyunun konusuna vermek daha iyi olur sanırım.
NASA 6 Ağustos 1996'da bir basın toplantısı yapıyor. Bu toplantıda Antartika'da keşfedilen bir meteor parçasından söz ediyorlar. Meteorun geldiği yer ise Mars. Üzerinde ilkel hayat, yani bakteri, mikrofosillerine rastlanmış. Bunun ardından yola çıkarılan insansız bir keşif aracı 2005 yılında Mars'a ulaşıyor ve gönderdiği bilgiler bir milyon yıl önce Mars'ta mikro-organizma varlığını doğrular nitelikte, ama elbette kesin değil.
Bundan on yıl sonra Mars'a kolonileşme ve keşif için ilk insanlı uzay yolculuğu başlıyor. Bunun ardından Mars'ta Vita 1 adı verilen bir üs inşa ediliyor. Üsteki personelin görevi ise Mars yüzeyinde veya yüzeyin altında varolduğu iddia edilen organik yaşama ait bir kanıt bulmak. Mars yüzeyi altında keşif, yerleşimin ardından tam 252 gün sonra başlıyor ve 254'üncü günde Vita 1 üssü ile tüm iletişim birden bire kesiliyor.
17 Haziran 2019 tarihinde üç araştırmacı Mars'a gönderiliyor: mikrobiyoloji uzmanı Diane Matlock, bilgisayar uzmanı Kenzo Uji ve güvenlik uzmanı Martin Karne. Hiçbirinin nasıl bir kabusun içine geldiğinden haberi yok, ancak Mars'tan ulaşan "Stay alone... Stay alive...", yani "hayatta kalmak için tek başına kal" mesajı içinde bulundukları görevin en önemli kuralı oluyor (mission directive).
Oyunun başındaki demonun arka planında konuşan ses "üç kişiydiler, ancak sadece ikisi geri dönecek" diyerek hangi ekip elemanını kaybedeceğimiz gibi bir soruyla daha oyunun başında bizi başbaşa bırakıyor. "Hayatta kalmak için tek başına kal" kuralı gereği üç uzman üsse ayrı yerlerden giriyorlar ve macera başlıyor. Oyunda herbiri ayrı yeteneklere ve inventory'e sahip bu üç uzmanı ayrı ayrı ve istediğiniz zamanlarda 3D bir ortamda kontrol ediyorsunuz.
Martian Gothic: Unification, içinde aksiyon öğelerini barındıran ve Alone in the Dark serisi oyunlara benzer bir adventure oyunu. Özenle hazırlanmış kaliteli arka plan grafikleri, otomatik olarak değişen kamera açıları ve karakterlerin 3D modelleri.
Oyun çalıştırdığınızda karşınıza çıkan menü işin başında aşırı basit oluşuyla dikkati çekiyor. Seçenekleriniz, yeni bir oyuna başlama, save yapabilmişseniz! kaldığınız yerden devam etme, kontrol ayarları, altyazı seçeneği, ses ayarları ve oyundan çıkış, hepsi bu kadar... Bu ayar ve seçenekler sizi yanıltmasın, hepsi oldukça basit seçenekler içeriyor. Grafik ayarları, çözünürlük vb. şeyleri değiştirme şansınız yok ve oyunu sadece 640x480 çözünürlükte oynayabiliyorsunuz.
Oyunu başlattığınızda seyrettiğiniz filmin ardından ayrı yerlerdeki üç karakteri ayrı ayrı kontrol etmeye başlıyorsunuz. Üç karakter olması demek üç hakkınız var demek değil, birinin bile ölmesi oyunun bitmesi demek. Görev, karakterlerin kesinlikle birbirinden uzak kalmasını gerektirdiğinden (oyun böyle diyor), ikisini birbirine yeklaştırmanız bile oyuna tekrar başlamanız anlamına geliyor (üsse girdiğinizde aldığınız havadaki bir virüs tehtidi nedeniyleymiş).
Karkaterlerin kontrolu oldukça basit. Klavye veya joystick kullanabiliyorsunuz. Ok tuşları ile ileri, geri hareket ve sola sağa dönüş, F4 inventory, F1'den F3'e karakter seçme gibi... Aslında oyunun sizden istediği 3 karakteri de aynı anda kontrol etmeniz. Bunu yapmanız elbette mümkün değil. Unutmayın, bir karakteri kontrol ederken, diğer ikisi sürekli tehlike altında kalacak. Karakterlerden birinin tehlike altında olduğu durumlarda sağ üst köşede kırmızı üçgen içinde tehlike altındaki karakterin adını görüyorsunuz.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen üç kişi birbirlerini görmeden de olsa birlikte çalışacaklar. Herşeyden önce, ekip elemanlarını üsse sokmanız gerek, ve bunun için öncelik Kenzo'da, çünkü sadece onun kapısı açılabiliyor. İçeriye ilk giren o olacağı için (tesadüfe bakın ki Kenzo bir bilgisayar uzmanı), bilgisayar yardımıyla kapıları açacak. Üsse girdikten sonra, birlikte çalışacak elemanların birbirine eşya yollaması için de bir metod keşfedeceksiniz: Basınçlı borular.
Kenzo ile başladık. Üsse girince etrafta dolanmaya başlıyorsunuz. Ortam çok güzel tasarlanmış. Gece geç vakit oynuyorsanız arkada biryerde güzel bir müzik falan çalın isterseniz, çünkü her ne kadar Kenzo yeptığı esprilerle kendini (bizi) rahatlatmaya çalışıyorsa da, içine girdiğiniz ortamda karşılaşabileceğiniz şeylerin düşüncesi bile ürpermeniz için yeterli (ölüm sessizliği )


Ortam ve grafikler gerçekten güzel tasarlanmış ama hareketli 3D nesnelerin aynı kalitede olduğu pek söylenemez. Cesetlerin içinden geçebilmeniz de diğer bir kötü taraf. Hareketsiz duranlar böyle, ancak, gerek kontollerin yarattığı sıkıntı, gerekse zombilerle olan kavgalarınızdaki yetersiz 3D hesaplamalar oldukça can sıkıcı ve oynanabilirliği ve kontrol kalitesini düşürüyor - karşılaşınca anlarsınız...
Zombiler dışında kalan nesneler ile etkileşiminiz ise oldukça basit. Üsteki her köşeyi aramamanız için bir etkileşimin olabileceği durumlarda sağ üst köşede büyülteç resmi beliriyor ve enter tuşuna bastığınızda sol üst köşede ne olduğunu ve seçeneklerinizi anlıyorsunuz. Bu bir ceset, kapı, dolap, bilgisayar basınçlı boru vb. herşey olabilir. Bazı kapıları açmak için yeşil, turuncu veya gökkuşağı renklerinde kartlara (oyunda tag adı veriliyor), bir bilgisayarı çalıştırmak için bir cesetten aldığınız ses teybine ihtiyacınız olabiliyor.
F4 ile açtığınız inventory ekranında her karakterin sağlık, saat, eşyaları ve üs haritasına ulaşabiliyorsunuz. Harita malesef karakterin bulunduğu yeri göstermiyor. Bu yüzden oyundaki altyazıları açıp konuşulanları dinlemeniz, ve sık sık haritayı kontrol etmeniz oldukça yararlı olacak. Ayrıca, bu haritanın son derece basit bir kroki olduğunu belirtmekte de yarar var, yerleşim haritada göründüğü kadar basit değil malesef. Inventory'deki önemli eşyaların başında her karakterin sahip olduğu telsiz geliyor. Oyunun en başında uzay giysilerinden bu telsizleri almayı unutmayın. İlk telsiz görüşmesini yaptıktan sonra oyun boyunca telsiz kullanımı otomatik hale gelecek.
Oyunu bitirebilmenin en önemli kuralı, daha önce de söylediğimiz gibi, ayrı ayrı olsalar da karakterlerin birlikte çalışması. Elemanlardan birinin bulduğu bir nesne işine yaramıyorsa, diğer bir elemanın işine mutlaka yarayacaktır. Bu nesneyi sözünü ettiğimiz basınçlı borularla (vac-tube) diğer karaktere tarafa ulaştıracaksınız. Bu bağlantı noktaları üste çeşitli yerlerde bulunuyor ve yerlerini ezberlemek de önemli bir zorunluluk.
Oyundaki inventory ile ilgili bir problem ise doluyor olması ve buradaki eşyaları istediğiniz bir yere bırakamamanız. Bırakmak için mutlaka bir dolap/kapak (hatch) bulmalısınız - merak etmeyin, kimse çalmıyor!.
Oyunun ana menüsüne istediğiniz zaman [esc] tuşuyla dönebiliyorsunuz. Döndüğünüzde ise sizi bir sürpriz daha bekliyor: Oyunu kaydetme seçeneği yok! Bu seçeneğe oyun sırasında karşılaştığınız bilgisayar terminallerinden erişebiliyorsunuz. Bu konudaki diğer sürpriz ise terminallerdeki kaydetme seçeneğinin her terminalde belli sayıda kayda izin veriyor oluşu. Sanırım bunun nedeni oyunun zorluk derecesini arttırmak.
İngilizce problemi olmayanlar için bu bilgisayar terminallerde üs ve görev ile ilgili bazı bilgiler mevcut. Aynı zamanda terminalleri üsteki çeşitli kapıları açmak!, bazı makinaları çalıştırmak için de kullanıyorsunuz.
Oyunun seslendirmesi ise çok güzel yapılmış, insan seslerinden söz ediyorum... Gerek ana karakterlerin konuşmaları, gerekse kayıtlı teyplerdeki sesler üzerinde oldukça uğraşılmış. Kaydedilmiş bir teybi dinlerken kaydı yapanın sesindeki endişeyi bile hissedebiliyorsunuz.

Sonuç

Her adventure oyunda olduğu gibi bu oyundan alacağınız zevk de İngilizce bilginizle doğru orantılı diyebiliriz. Ancak İngilizce'ye gelmeden önce bakacak başka noktalar var. Herşeyden önce üçüncü şahıs gözünden ve sürekli değişen kamera açılarından hoşlanıyor olmanız lazım.
Oyunun, fazla bir aksiyon olmamasına karşın olduğunda da iyi stres yaşatan bir atmosfer ve kurgusu var. Oyunu Resident Evil serileriyle de karşılaştırmak mümkün, ancak buradaki stres oldukça yüksek ve sürekli olarak daha kötü şeylerle karşılaşacağınız hissiyle oynuyorsunuz. Kaliteli gerilim filmlerinde karşılaştığınız türden bilinmeyene karşı verilen, merak ve gerilim dolu bir mücadeleyi ilginç konu ve oyun tarzıyla yaratmaya çalışmışlar. Oldukça da başarılı olmuşlar, ancak, bazı yerlerde karşılaşılan yapısal problemler nedeniyle oyunun acilen bir yama ile güncellenmesi gerekiyor.
Verdiğim puan sizi fazla endişelendirmesin. Oyunun puan kaybettiği yerler teknolojinin yeterince kullanılamamış olması, kontrollerdeki zayıflık ve biraz da yama istemesinden... Tüm bunlara karşın action-adventure türüne meraklı iseniz bakmanızda yarar olan bir oyun. Hazırlanırken üzerinde oldukça çaba harcanmış güzel atmosfer, grafikler ve iyi konuya sahip başarılı sayılabilecek bir oyun.




Oyundayken inventory'nizdeki "HINTS FOR VIDEOGAMES" kitabını açın ve aşağıdaki kodalrı yazın:
YOULOOKINATME - Sonsuz can
IFEELUNUSUAL - Sonsuz mermi
QUICKSUCKITOUT - Zehire dayanıklılık
PATRICKMARLEY - Darnley'in microcorder'ını dinleyin
ILOVETHISGAMEWHOMADEIT - Oyun yapımcılarını görmenizi sağlar


Aynı serilerdeki Netload, Rapidshare ve FileFactory bağlantıları aynıdır.. Aynı serilerdeki partları karışık indirebilirsiniz.. Örnek : Part1'i rapidshare Seri 1 bağlantısından indirdiyseniz, part2'yi Netload seri 1 veya Filefactory Seri 1 bağlantılarından indirebilirsiniz..







TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ!!

OYUN SORUNLARI İÇİN YÖNETİCİLERE ÖZEL MESAJ ATMAYIN!
DIRECTX KASIM SÜRÜMÜNÜ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
Oyunlarda Yaşanılan Sorunlar ve Cevapları için TIKLA...
Partlarda CRC (Cilt Bozuk) hatası alıyorsanız tıklayın!
Share-Online.biz 'den Nasıl Dosya indirilir?
FileFactory.com 'dan Nasıl Dosya indirilir?
Rapidshare.com 'dan Nasıl Dosya indirilir?
Netload.in 'den Nasıl Dosya indirilir?
©Copyright FullOyun & Since 2003█║▌│ █║▌ ║││█║█║

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us