oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

26 Mayıs 2009 Salı

Legacy of Kain: Soul Reaver 2 - FULL indir - DOWNLOAD





: -
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 4 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.

Microsoft® Windows® 98/2000/XP
Pentium® IV 1.5 GHz AMD
128 MB RAM
1 GB Boş Disk Alanı



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.








Soul Reaver 2, adından da anlaşılacağı üzere bir oyunun (Legacy of Kain: Soul Reaver - 1999) konu olarak devamı niteliğinde, ancak önceki oyun da başka bir oyunun (Blood Omen: Legacy of Kain -1996) devamıydı. Her üç oyunda öncelikle konsol oyun makineleri için çıkartılmıştı. Ancak daha sonra üçü de PC'ye aktarıldı. Bu oyun (Soul Reaver 2) da önceki oyunlar gibi bir 3. kişi action oyunu.

Önceki oyunları oynamadım ancak bu oyunun başında "zorla ama zevkle" izletilen animasyonların ardından anladığım konusuna göre:

Raziel çok uzun bir süre önce, kutsal bir savaşçıyken, mezarı Kain denen vampir tarafından bozulmuş ve ruhu Kain'e hizmet etmek için tutsak edilmiştir. Binlerce yıl Kain'e yarı vampir yarı iblis bir formda hizmet ettikten sonra, dışlanmış ve bir çukura atılmıştır. Bütün teni yanmış ve gözleri yandığı mavi ateşin etkisiyle yok olmuş, yerlerini mavi ışık saçan oyuklar almıştır. Mavi tenli ve cidden süper karizmatik kahramanımız Raziel tam olarak hiçbir şeye benzemeyen ama hafiften insani vücut formunda sağ koluna yerleşmiş bir silah olan "Reaver"ı taşımaktadır. Bu silahla kendisi arasında özel bir bağ bulunmaktadır. Raziel bu silahın da yardımıyla kendisini bu hallere sokan Kain'den intikam almak istemektedir. Tam Kain'le karşılaşıp onunla kapışacakken Kain bizimkini geri savurur ve bir ton "nutuk" çeker, ardından açılan bir zaman kapısından geçip kaybolur, Raziel'de kurtlu olduğu için o kapıdan geçer ve kendisini bir zaman gardiyanı (Moebius) ile karşı karşıya bulur Raziel onun tehlikeli birisi olduğunu bilmektedir ama tam olarak ne yapacağını bilememektedir. Zaman gardiyanı düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığıyla Raziel'e bir ton nutuk da kendisi çeker. Ona nasıl 9 zaman gardiyanından 6'sının vampirler tarafından öldürüldüğünü falan anlatır. Raziel'in kafası artık iyice karışmıştır; kime ve neye inanacağına karar veremez halde Moebius'un da gazıyla Kain'den intikam almak üzere yola çıkar.

Oynanış: Oyunda 3ncü kişi gözünden Raziel'i yönetiyoruz. Raziel, sadece kemiklerin üzerine yerleşmiş kaslar ile sırtında birer paçavraya benzeyen kanatlar ve karizmatik saçları ve göz yuvalarından ışık saçan bir kafadan ibaret. Ancak bütün olarak bakıldığında oldukça karizmatik bir yapıya sahip Alt çenesinden itibaren göğsüne doğru dolanmış bir atkısı var. Bu atkının niye orda olduğunu biraz oynayınca anlıyoruz. Atkıyı açtığımız zaman Raziel'in alt çenesinin olmadığını ve öldürdüğümüz rakiplerin ruhunu içtiğini görüyoruz. Raziel iblislikle vampirliğin de verdiği doğayla bir undead karakter ve asla gerçekten ölemiyor. Birisi tarafından bedeni öldürüldüğünde veya biz istediğimiz zaman, ruhsal boyuta geçiyor ve burada tekrar enerji toplayıp "uygun ortamlarda" bedensel boyuta geri dönebiliyor. Ruhsal boyuta geçtiğinde canlı olan düşmanlar görünmüyorlar, onlar yerine bazen iblisler ve serbest ruhlar görünebiliyor; içinde bulunduğumuz mekan bükülüyor, ortamın geometrisi baya bir değişiyor, önceden farkedemediğimiz bazı şeyleri farkedebiliyoruz. Ruhsal boyuttayken Raziel ortamda bulunan serbest ruhları yutarak enerjisini doldurabiliyor, kapalı parmakların arasından süzülebiliyor, bedensel boyuttayken ulaşamadığı yerlere ulaşabiliyor, ancak kolunda sabit olan Reaver'dan başka bir silah kullanamıyor. Bedensel boyuttaysa duvarlara tırmanabiliyor ve suda yüzebiliyor, fiziksel olan her şeyle etkileşebiliyor. Yani Raziel'in boyut değiştirebilme özelliğini, sıkıştığımız anlarda ruhumuzu kurtarmak veya herhangi bir boyutta ulaşamadığımız yerlere diğerinde ulaşabilmek için kullanıyoruz. Her iki boyuttayken de kanatlarımızı kullanarak yüksek yerlerden aşağı süzülebiliyoruz.

Raziel duvarlardan söktüğü baltalar, meşaleler veya düşmanlarını öldürdüğünde aldığı silahların yanında tekme tokat dalabildiği gibi çok kuvvetli olan Reaver'ı da kullanabiliyor. Raziel'in sağ kolunda bulunan Reaver adlı bu silah (bir kılıç şeklinde enerji yoğunluğu) oyunun başlarında sadece bedensel sağlığı tam olduğu zamanlarda ortaya çıkartılabilirken oyun başlarında konu icabı (Mezarını buluyoruz, burada mezarının üzerinde kırılmış olarak bulunan Reaver adlı gerçek kılıca dokunuyor ve kılıç kırık yerinden birleşiyor, Raziel onu eline alıp insan olduğu günleri hatırlıyor ve bedensel dayanıklılığının büyük bir bölümünü kaybediyor) edindiği yetenek sonucu bedensel dayanıklılığından taviz vererek Reaver'ı istediği anda ortaya çıkartabiliyor. Reaver çok güçlü ve tam anlamıyla kodumu oturtuyor ancak çok cimri ve öldürdüğünüz rakiplerin ruhunu kendisi emiyor ve siz silahı çok uzun süre kullanırsanız açlıktan kudurup sizin ruhunuzdan çalmaya başlıyor. Bu silahların yanında elinizden bir güç dalgası fırlatıp düşmanları itebiliyor ve bazı nesnelerle etkileşim yapabiliyorsunuz, elinizde Reaver varken güç dalgası fırlatırsanız karşı tarafın canını da yakabiliyorsunuz. (Bu Reaver'ın oluşturulması ve bu güç dalgası olayları bana nedense Jedi Şövalyelerini baya anımsattı...)

Oyunda öyle her istediğiniz anda kayıt yapamıyorsunuz. Bu oyunun oynanış süresini uzatmak için yapılmış bir kıvranıştan başka bir şey değil. Çünkü oyun gerçekten de kolay bir oynanışa sahip, rakipleriniz sizi fazla zorlamıyor. Oyunda bulmaca adına bazı yerlerdeki kilitleri açmak, sütunları itmek, Reaver'ı bazı yerlere dokundurup onu büyülemek ve bazı nesnelerle etkileştirip bazı kilitleri açmak gibi şeyler bulunuyor. Etkileşmeniz gereken şeyler de sizi pek uğraştırmadan görünebiliyorlar. Oyunda kayıt yapmak için sağda solda bulunan ve farketmemenizin imkansız olduğu ışıklı dikilitaşlar bulunuyor. "Ne alaka böyle save mi olur?" diye düşüneceğimizi bilen oyun yapımcıları da, Raziel'in durumu bize açıklamasını sağlamışlar: Bu kayıt taşlarından ilkine geldiğimiz zaman bu taşa dokunduğunda ruhunun bu bölgedeki yoğunluğu bilmemne bilmemne sayesinde, zor durumda kaldığında ruhu bu noktadan tekrar çağırılabilirmiş falan filan... Neyse sonuç olarak her istediğimizde oyunu kaydedemediğimiz için bir kayıt noktası bulmadan oyundan çıkmamaya bakın. Çünkü Raziel fazla hızlı koşamıyor ve geçtiğiniz yerlerden tekrar tekrar geçmek çok sıkıcı oluyor.

Kontroller: Kontrol için klavye ve fareyi kullanıyoruz. Her birisi tek tek ayarlanabilen tuşlar bulunuyor. Yön tuşları ile sağa sola ekrandan öteye ve ekrana doğru koşabiliyoruz, diğer tuşları da ayarlamanıza göre, ruh emme, vurma/etkileşme, güçlü vurma, sıçrama, eğilme ve oyunda en çok işe yarayan tuş olan "otomatik odaklanma" gibi durumlara ayarlayabiliyoruz. Otomatik odaklanma sayesinde sağa sola koşturan rakibinizi tutturmak için ileri geri koşmuyorsunuz Raziel otomatik olarak sürekli ona dönüyor. Birden fazla düşmanla karşı karşıyayken de içlerinden size en yakın olana odaklanıyor. (Düşmanlar istisna durumlar dışında size aynı anda saldırmıyorlar, birisini döverken bekliyorlar, bu bana Yeşil Çam'ın aksiyon filmlerini anımsattı). Oyunda strafe denen olay ve geri geri yürüme gibi özellikler bulunmuyor. Kanatlarınız sizi uçurmaya değil de sadece bir yerden aşağı doğru atladığınızda sağa sola süzüldürmeye yarıyorlar, bunun için zıplama tuşuna sürekli basmanız gerekiyor. Bir şeylerle etkileşmek için normal vuruş tuşunu kullanıyorsunuz. Yüzmek için de koşma ve yön tuşlarını kullanıyorsunuz. Yüzdüğünüz yerden sıçrayıp karaya çıkmak veya yüksek bir yere sıçramak için de önce eğilmeye sonra sıçramaya basıyorsunuz. Kontrollerde tek zorluk ve puan kıracak durum yüzmenin gerçekten alışması çok zor olması, hiç istemediğiniz yönlere yüzebiliyorsunuz alışana kadar.

Grafik: Oyun çok başarılı bir 3D motor kullanıyor. Bu oyun grafikleri açısından bu güne kadar gördüğüm en güzel oyunlardan birisi, bütün karakterlerin animasyonları çok gerçekçi, mimikleri gözlerinin yuvalarında hareketleri, dişleri, dilleri, her şeyleriyle çok etkileyiciler. Ortam çizimleri, sıvı ve sis efektleri çok kaliteli ve muhteşem. Oyun içi bütün filmler oyunun 3D motoru ile hazırlanmış ve ayrıca render edilmeden de çok harikalar. Tek sıkıcı durum bu filmleri geçemememiz, o kadar uğraştık siz de izlemek zorundasınız demişler, iyi güzel de oyunu kayıttan çağırdığımızda zaten bildiğimiz ara filmleri izlemek iyi olmuyor.

Ses: Oyun sesler açısından tek kelimeyle olağan üstü. Özellikle Raziel ve diğer karakterlerin her birisi profesyonel aktörler tarafından seslendirilmiş. Raziel'in hikayesi ve onun diğer karakterlerle konuşmaları çok acıklı ve seslendirmeler bunu gerçekten çok iyi yansıtıyor. Oyunda ses adına kusurlu gördüğüm dikkat çekici bir şey yok.

Genel: Bu oyunu kesinlikle alın ve oynayın. Genel olarak hangi türden hoşlanıyor olursanız olun, fantastik oyunlar ilginizi çeksin çekmesin, oyundaki karakterlerin etkileşimlerini, Raziel'in düşmanlarını istemese de mecburen "acımasızca" öldürüşünü görmek, hiç olmazsa bu oyunun görselliğini tatmak ve seslendirmelerdeki başarıyı görmek için bu oyunu almalısınız. Kesinlikle çok beğeneceğinize eminim. Tek kusur: Oyunun fazla vaktinizi almadan bitirecek olmanızdır, çünkü gerçekten oynanışı kolay bir oyun...


YOK

Aynı serilerdeki Netload, Rapidshare ve FileFactory bağlantıları aynıdır.. Aynı serilerdeki partları karışık indirebilirsiniz.. Örnek : Part1'i rapidshare Seri 1 bağlantısından indirdiyseniz, part2'yi Netload seri 1 veya Filefactory Seri 1 bağlantılarından indirebilirsiniz..







©Copyright FullOyun & Since 2003

█║▌│ █║▌ ║││█║█║

1 yorum:

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us