oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

26 Mayıs 2009 Salı

Left 4 Dead - 2008 - Full - Oyun indir - Oyun Download



Oyun Hakkında;

Sürüm Adı ____ : Left 4 Dead
Rar Şifresi_____: www.fulloyun.com
Crack________ : Mevcut (Beni Oku Dosyalarını Okuyun)
Dosya Türü ___ : Sanal Sürücü
Upload Eden___: Max Payne
Part Sayısı ____: 23 (200 MB)
Açabilmeniz için önerdiğimiz program: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.

Sistem Gereksinimleri;
Minimum Sistem Gereksinimleri:
*İşletim Sistemi: Windows XP, Vista, Vista64
*İşlemci: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 ya da AMD64X2 (ya da daha yükseği)
*RAM: XPiçin 1 GB / Vista için 2 GB
*Sürücü: DVD-ROM
*Sabit Disk: En az 7.5 GB boş alan
*Ekran Kartı: Direct X 9 desteği- 128 MB ya da daha yükseği, pixel shader 2.0 destekli DirectX 9 (ATI 9600 ya da daha yükseği veya Nvidia 6600 ya da daha yükseği)
*Ses Kartı: Direct X9.0c destekli ses kartı..

Oyun İçi Görüntüler;

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x640.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x640.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x640.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x640.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x640.


Oyun Bilgileri
Bazı oyun firmaları vardır bir yıl boyunca onlarca oyunu piyasaya sürerler ve çoğu oyunları da unutulur gider. Bazı oyun firmaları vardır, onlar ise bir veya iki yıl içerisinde sadece bir oyun piyasaya sürerler ama o oyun yıllar geçse de unutulmaz ve defalarca oynansa bile ilk zamanki zevki yine verir. Valve Software bu tanımlardan ikinci sınıfa giren bir oyun firması, 1998'de piyasaya sürdüğü Half-Life oyunundan beri sürekli kendisini geliştirdi ve abartmadan söylüyorum Steam platformu ile belki de PC oyun sektörünü kurtaran firma oldu. Bu firmadan yeni bir oyun geleceğini duyduğumda tabii ki de heyecanlandım, yeni oyunun lise yıllarımda arkadaşlarımla okuldan kaçıp oynamaya gittiğimiz Counter-Strike ile tek kişilik FPS oyunlarında çıtayı yükselten Half-Life'ın bir karışımı olduğunu öğrendiğimde ise artık yerimde duramaz olmuştum. Neyse ki sayılı zaman kolay geçti (Team Fortress 2 sağolsun) ve nihayet Left 4 Dead piyasaya sürüldü. Oyunun demosunu da sayarsak oyunu 2.5 haftadır toplam 100 saat boyunca oynadım ve hala daha da oynamak istiyorum. Zaman zaman bu yazıyı yazacağıma oyunu oynamalıyım diyorum kendi kendime ama birinin bu yazıyı yazması gerekli değil mi? Gelin Left 4 Dead'in sunduğu özelliklere ve oyunun amacının ne olduğuna hep birlikte göz atalım.

Counter-Strike + Half-Life = Left 4 Dead

Left 4 Dead'i kısaca Counter-Strike ve Half-Life'ın karışımı olan bir Co-op FPS oyunu olarak adlandırabiliriz. 4 kişilik grubunuzla 4 senaryo boyunca çıkış noktasına üzerinize doğru koşuşturan yüzlerce zombiyi (aslında bunlara yaşayan ölü demek daha doğru) öldürerek veya gerekirse onlardan kaçarak ulaşmaya ve bulunduğunuz ortamdan kurtulmaya çalışıyorsunuz. Yani oyunun aslında ahım şahım bir hikayesi bulunmuyor, sonuçta çoklu oyunculu kısma odaklanmış bir oyun için hikayeye de gerek yok. Sadece senaryoların ilk bölümlerinde kısaca bulunduğunuz durumu gösteren sinematikler yer alıyor (sürekli tekrar edilebilen bir oyunda çok fazla uzun süren sinematikler olsaydı oyun insanı bayabilirdi). Çoklu oyuncu demişken Left 4 Dead'i tabii ki tek kişi olarak da oynayabiliyorsunuz, buna yazının ilerleyen kısımlarında değineceğim. Left 4 Dead'de seçebileceğiniz 4 tane insan karakteri bulunuyor. Zoe, Francis, Bill ve Louis isimlerine sahip bu karakterlerden birini seçerek oyuna başlayabiliyorsunuz. Karakterlerin arasında oynanış açısından herhangi bir farklılık bulunmuyor, sadece konuşmaları, kişilikleri ve görünüşleri farklı. Mesala Bill ilerlemiş yaşı nedeniyle çok tecrübeli bir karakter ve takım lideri gibi davranıyor, Francis ise tam bir serseriye benziyor, argo konuşuyor ve zaman zaman iğrenç espriler yapıyor. İster arkadaşlarınızla oynayın ister tek başınıza oynayın karakterler otomatik olarak duruma göre konuşabiliyorlar bu da gerçekçiliği arttırıyor. Üzerinize zombi ordusu gelirken Louis'in ettiği küfürler veya el bombası attığı zaman Zoe'nin haykırışları gerçekten de duyulmaya değer. Oyunda 4 rakamının önemini vurgular gibi yine 4 tane senaryo bulunuyor, bu senaryoların hepsi farklı mekanlarda geçiyor. Bir senaryoda şehir arasında dolaşırken, bir senaryoda ise ormanlarda zombilere karşı savaşıp kurtulmaya çalışıyorsunuz. Yani senaryolardaki çeşitlilik bir hayli fazla. Her bir senaryoda 5 tane 20-25 dakikadan oluşan (sizin oynayışınıza göre bu zamanlar değişebilir) bölümler bulunuyor (toplam 20 tane bölüm var), bu bölümlerin hepsini bitirirseniz senaryo bitiyor ve başka senaryolara yelken açıyorsunuz..

Left 4 Dead'de sıradan zombilerin yanı sıra 4 adet özel zombi de (boss) bulunuyor. "Hunter" adı verilen zombi çok çevik hareket ediyor ve zaman zaman siz onu göremeden üzerinize atlıyor. Eğer üzerinize atlamasına izin verirseniz tek yapabildiğiniz arkadaşlarınızı beklemek oluyor. "Smoker" adı verilen zombinin ise nereden çıkacağı belli olmuyor 15 metreye kadar uzanan dili etrafınızı sarıyor, sizi kendisine çekiyor ve etkisiz bırakıyor. Yine kurtulmak için arkadaşlarınızın yardımı gerekiyor. "Boomer" ise şişmanlığı ve yavaş hareket etmesi ile tanınıyor (yavaş ama zaman zaman görmek oldukça zor), eğer onu yanınıza yaklaştırırsanız üzerinize kusuyor, üzeriniz kusmukla kaplanıyor ve etrafı bir süreliğine göremiyorsunuz, ayrıca bu kusmuk zombilerin size doğru saldırmalarını sağlıyor. "Boomer"'ı öldürdüğünüzde ise patlıyor o yüzden onu vururken yakınında bulunmayın. "Tank" ise oyunda bulunan en büyük yaratık olarak göze çarpıyor ve bana SiN Episodes!un sonlarındaki büyük yaratığı andırıyor. "Tank"'ı öldürebilmeniz için vur kaç taktiği uygulamanız gerekiyor, eğer zorluk seviyesi yüksekse bir vuruşu ile size yere indirebiliyor ve yine yerden taşları söküp üzerinize fırlatabiliyor. O yüzden dikkatli yaklaşmanızda fayda var. Özel zombi sınıfına uygun görmediğim (zaten ilerde bahsedeceğim "Versus Mode"'da da şeçilemeyen) "Witch" adlı bir zombi de oyunda bulunuyor. "Witch"'i ağlayan bir kadın olarak tanımlayabiliriz. Ancak görünüşüne aldanmayın. Öylece oturduğu yerde duruyor ve siz ona bulaşmazsanız veya tam gözünün içine el feneri tutmazsanız size birşey yapmıyor. Bana kalırsa "Witch"'e hiç bulaşmayın ve el fenerinizi kapatarak yanından sessizce geçip gidin, ama eğer savaşmak istiyorsanız da çok dikkatli olun. Çünkü çok ama çok güçlü ve hızlı, ayrıca attığı çığlıklarla sizleri moralman çökertiyor. Ama kızdırdığınız "Witch" tarafından kovalanmanın tadı da bir başka ve heyecanlı oluyor bu da aklınızda bulunsun.

Left 4 Dead tam anlamıyla bir takım oyunu ve oldukça da stratejik bir oyun. Eğer bir bölümü geçmek istiyorsanız planlı olarak hareket etmeniz ve takım arkadaşlarınıza yardım etmeniz gerekiyor. Eğer bir takım arkadaşınız yaralıysa onu sağlık paketinizle veya ağrı kesici hap vererek iyileştirebiliyorsunuz. Unutmayın ki bu bir takım oyunu hep kendinizi düşünürseniz yenilmeye mahkum olursunuz. Yine sağlığınız az seviyeye geldiği zaman yere düşüyorsunuz ve sadece tabancanızla (veya tabancalarınızla) ateş etmek zorunda kalıyorsunuz, belirli bir süre içerisinde takım arkadaşlarınızdan birinin sizi kurtarması gerekiyor eğer kurtaramazsa ölüyorsunuz (öldüğünüzde takım arkadaşlarınızın hareketlerini 3. şahıs perspektifinden izleyebiliyorsunuz) ve 1 dakika sonra haritalara yerleştirilmiş olan özel noktalarda (odalarda) canlanıyorsunuz. Bu noktalardan yine takım arkadaşlarınızın sizi kurtarması gerekiyor yoksa oyuna dahil olamıyorsunuz. Eğer tüm takım elemanları ölürse veya yere düşerse oyun bitiyor ve bölümün en başından başlıyorsunuz. Şimdi bana tüm bölümü yeniden oynamak sıkar ama demeyin, çünkü ilk defa bu oyunda yenilmeme rağmen zevk alabiliyorum. Hatta oyunu oynadığınız arkadaşlarınız çok yakından tanıdığınız insanlarsa demeyin keyfinize. Açıkçası oyunu gülmekten oynayamıyorsunuz bile, o kadar eğlenceli ve komik sahnelerle karşılaşıyorsunuz ki ölmekten başka yapacak birşey kalmıyor. Tam bölümü bitirecekken bir arkadaşınızın üzerine "Hunter"'ın çullanmasını görmek insanı çok ama çok eğlendiriyor. Unutmadan, takım arkadaşlarınız sizleri yere düştüğünüz zaman 2 kez yerden kaldırabiliyorlar. 3.sünde ise etraf (görüşünüz) siyah beyaz oluyor ve eğer sağlık paketi ile kendinizi iyileştirmezseniz bir sonraki yere düşüşünüzde ölüyorsunuz. Ayrıca yüksek zorluk seviyelerinde takım arkadaşlarınızı da vurabiliyorsunuz, o yüzden nereye ateş ettiğinizi bilmenizde fayda var. En yüksek zorluk seviyesinde ise oyun çok zorlaşıyor ama bir o kadar da eğlenceli bir hale geliyor. Oyunda bulunan silahlar da çok gerçekçi bir şekilde tasarlanmışlar ve çoğu da Counter-Strike'da kullandığımız silahlar. Pompalı tüfekler, uziler, M16A3 otomatik tüfeği vb (bazı bölümlerde kullanabildiğiniz yere monte edilmiş taramalı tüfekler de bulunuyor). Bu silahların etkileri de sonra derece gerçekçi, bir zombiyi vurduğunuzu hissediyorsunuz yani oyunda vuruş hissi son derece iyi. Hatta F.E.A.R.'dan bu yana ilk kez bir oyunda vuruş hissi beni bu kadar tatmin etti..

<4 style="font-size:100%;">Oyun Hileleri;
Left 4 Dead Hileleri, Left 4 Dead Oyun Şifreleri, Left 4 Dead Hile Kodları
Ayarlar menüsünden konsolu aktif edin. Oyun esnasında hileleri aktif etmek için konsolu açın ve sv_cheats 1 komutunu girin. Daha sonra aşağıdaki kodları girebilirsiniz:


# god 1 - Ölümsüzlük.
# givecurrentammo - Cephaneyi tazeler.
# sv_infinite_ammo 1 - Sınırsız cephane.
# director_panic_forever 1 - Her yeri zombi basar.
# sb_give [Silah adı] - Silah verir.

Silah İsimleri

Hile Kodundan sonra köşeli parantez içine yazınız [Silah adı]

Örneğin: sb_give [pain_pills]

autoshotgun
rifle
hunting_rifle
shotgun
smg
pipe_bomb
molotov
pistol
first_aid_kit
pain_pills


Netload ve Rapidshare bağlantıları uyumludur yani aynıdır...

Netload Bağlantıları

RapidShare Bağlantıları






TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ!!

OYUN SORUNLARI İÇİN YÖNETİCİLERE ÖZEL MESAJ ATMAYIN!
DIRECTX KASIM SÜRÜMÜNÜ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
Oyunlarda Yaşanılan Sorunlar ve Cevapları için TIKLA...
Partlarda CRC (Cilt Bozuk) hatası alıyorsanız tıklayın!
Share-Online.biz 'den Nasıl Dosya indirilir?
FileFactory.com 'dan Nasıl Dosya indirilir?
Rapidshare.com 'dan Nasıl Dosya indirilir?
Netload.in 'den Nasıl Dosya indirilir?
©Copyright FullOyun & Since 2003
█║▌│ █║▌ ║││█║█║

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us