oyunun ismini yazın

pc oyunları online oyunlar aksiyon macera korku starejii java flas oyunları

26 Mayıs 2009 Salı

Cryostasis: The Sleep Of Reason 2009 full indir

cryostasis the sleep of reason oyunu.

“Bu lanet gemide tek başımayım, başımın ağrısı hâlâ geçmedi. Buraya geleli ne kadar oldu acaba? Bilmiyorum ama ilerlemek zorundayım… Ama içimde çok kötü bir his var. Bu gemi, hiç de tekin değil…”

Bu oyunu uzun zamandan beri bekliyordum. Beni ne videolarında gördüğüm “ölülerin geçmişlerini kontrol etme olayı” heyecanlandırmıştı, ne de güzel grafikleri. Ben işin atmosferindeydim. Çünkü, oyun dünyasından S.T.A.L.K.E.R. adlı bir şaheser geçmişti. Rus yapımı bir şaheser. İşte bu yüzden heyecanlıydım. Cryostasis’i de Ruslar yapıyordu. Videolarındaki atmosfere hayran kalıp, ağzım açık izliyordum. Biliyordum çünkü, bu oyun bazılarına “atmosfer nasıl yapılır” dersi verecekti… Lafı kısa kesiyorum. Verdi mi? Hem de nasıl…

1968 yılında “North Wind”(Kuzey Rüzgarı) her zamanki görevini yapıyordur. Bir nükleer buzkıran ne yapabilir ki? Tabi ki soğuğun insanı öldürmeyi en çok istediği yerlerde buz kırmak! Kuzey Rüzgarı her zamanki görevini yaparken, biraz ihmal biraz da “hafife” alma nedeni ile büyük bir iceberg(buzdağı)’e saplanır. Biz, yani Alexander Nesterov ise gemide neler olduğunu araştırması için gönderilen bir meterolojistizdir. Eh, gemi buzdağına takılmış, mürettebat da ölmüş. Nesini araştırıyoruz ki? Ne yazık ki dostlarım, işler böyle yürümüyor.

“Aman Tanrım! O “şey” de neydi öyle!? Bu… bu bir insan olamazdı? Mürettebattan mıydı? Hangi insan böyle birşey olabilir ki? Ah… dinlenmem gerekiyor biraz.”

supeli yaratık

vet, işler gördündüğü gibi değil. Doğru, mürettebat ölmüş ama ters giden birşey var. Mürettebattan bazıları yaşıyor. Yo, hemen yardım etmek için yanaşmayın onlara. Çünkü, sizi öldürmek için yapmayacakları şeyler yok. Şanşımıza, hiçbiri zombi olmamış. Akılları ve düşünme yetenekleri yerli yerinde. Oldukça ölümcüller. Ellerine geçirdikleri balta, vana gibi aletleri üzerimizde kullanıyorlar. Bunlar bir nebze kolay ama bir de tüfek bulmuş olanları var. Zorlu mücadelelerden sonra öldürebilecekleriniz. Hele o “şey” var ki… Sesini duymuyorsunuz. Ne zaman geleceği belli değil. Bir anda çıkıyor, saklanacak yer var mı? Hiç sanmıyorum…

Cryostasis’i, diğer FPS’lerden ayıran en büyük özelliklerin başında, asla hazır olamamanız geliyor. Evet, başka FPS’lerde neyin nerede çıkacağını biliriz. Örneğin F.E.A.R.’ı ele alalım, önce silahlı komandolar, sonra psişik güçler, sonra tekrar komandolar… bu döngü böyle devam eder. Bu, Cryostasis’de ise değişiyor. Neyin nereden, ne zaman ve ne şekil geleceğini asla bilemiyorsunuz. Bunu en güzel, örnek ile açıklarım herhalde. Bir odaya giriyoruz, önümüzde uzunca bir hol var. Sol ve sağ taraflarımızda mermilerin bulunduğu küçük bölgeler var. Başka bir FPS’de olsaydık, o mermilere yaklaşınca düşmanın çıkacağını bilirdik, onun için temkinli ilerliyoruz. Soldaki bölgeye yavaş yavaş gidip mermiyi alıyoruz… birşey olmadı. Sonra sağ taradakine gidiyoruz. Mermiyi almak için eğiliyoruz ve… yine birşey olmadı? Şaşırıp yolumuza devam etmeden önce terden sırılsıklam olmuş atletimizi değiştiriyoruz. Çünkü; bu iki dakikalık gerilim, başka bir oyunun vereceği “böö! Canavar” geriliminden kat kat daha fazla.

“ ‘İceberg onun bir parçası haline gelmişti’ bu da ne demek? Bu notları kim bırakmış etrafa? Soğuktan ölmek üzereyim, bir ısı kaynağı bulmak zorundayım…”

Evet, ısı kaynağı. Cryostasis evreninde sağlığımızı düzeltmek için med-kit almıyoruz, kenara kıvrılıp iki dakika beklemiyoruz. Bunun yerine geminin çeşitli yerlerindeki ısı kaynaklarını kullanıyoruz (yanan bir elektrik sobası, motor, lamba vs.) Isı kaynağının yanına geldiğimiz zaman, sağ tuşu basıp kendimizi ısıtmaya başlıyoruz. Her kaynağın kendine göre gücü var. Ayrıca, kaynaklar odanın sıcaklığından da etkileniyorlar. Yani diyelim ki, normal şartlar altında bizi tamamı ile iyileştirecek bir ısı kaynağının olduğu bir oda buz tutmuşsa, kaynağın gücü yarı yarıya inebiliyor. Eğer kaynakları akıllıca kullanmazsak, yolumuzun ortasında ölebiliriz. Her yüz-yüz elli adımda bir ısı kaynağı var. Kendimizi ısıttıktan sonra, diğer ısı kaynağına olan yol boyunca canımız giderek düşüyor ama canımız en düşük seviyeye indiğinde bu düşüş duruyor. Yalnız, eğer geminin içinde değil de, dışında isek, canımız tükenip soğukta ölebiliyoruz. İyi düşünülmüş bir sistem.

Oyunun videolarında en çok ön plana çıkarılan özellikse, ölü insanların ruhlarına girerek, geçmişte yaşadıkları “son anlarını” değiştirmekti. Bu özellik de harika işliyor. Her bölüm de yaklaşık bir-iki ölü insan ile karşılaşıyoruz, yanlarına gidip sağ tuşa bastığımızda, geçmişe gidiyoruz. Bu esnada çabuk olmalıyız, çünkü genellikle ölülerin son anlarını kontrol ettiğimiz için, her an her yerden tehlike çıkabilir. Bu esnada oyunu kayıt etme şansımız da yok ne yazık ki. Eğer başarısız olursak, bütün görevi en baştan oynamak zorunda kalıyoruz.

İşte şimdi, merakla beklediğiniz an. Oyunun atmosferi. Cryostasis –benim için- S.T.A.L.K.E.R.’dan sonra en iyi atmosfere sahip oyundur. Bu atmosferi kelimeler ile anlatmak imkansız arkadaşlar. Oyunun her tarafı ayrı bir sürpriz, her tarafı ayrı heyecan. Az önce küçük bir lambadan ısınmışım, donuyorum! Canım tükenmek üzere ama koşmuyorum, çünkü koşmak, beni daha da çabuk öldürecek bunu biliyorum. Elimde tüfeğimle yavaş yavaş ilerliyorum, kontrol dairesi gibi bir yere geldim. Hmm. Sol tarafta bir düğme var. Basalım bakalım. Oh, ışıklar geldi, nihayet biraz ısı!.. Güzel artık hazırım her türlü şeye, lambalar açıldığı için etraftan ısının etkisi ile düşen buz parçaları biraz yerimden hoplattı beni ama olsun, devam ediyorum. Odanın ortasındaki makineden dönüyorum, gidilecek tek yöne gidiyorum. Görünürde düşman yok. İlerliyorum, tam makineyi yarılamışık ki; eli baltalı bir adam makinen arkasından çıkıyor! Çok yavaş hareket ediyor ama bu bile beni korkutmaya yetiyor. Bir anlık afallamanın ardından çekiyorum silahımı, vuruyorum adamı… soğuk, çok soğuk…

“Ne oldu? Özgürlüğünüzü istemiyor musunuz yoksa? Pekâlâ, her zamanki saatte yemeğinizi getireceğim.”

Bir anımı daha anlatıp, bu atmosfer muhabbetine bir son vereceğim, sıktıysam affola… Geminin alt katlarında bir sinema salonu gözüme çarpıyor, ön tarafı yıkıntı olduğu için, makine dairesinden girmek zorunda kalıyorum. İçeri girdiğim gibi kapıya yöneliyorum ama kapı kilitli. Birden eskiye dönüyoruz. Makine dairesindeki adamım artık. İçerdeki izleyiciler filmi makineye koymam için bağırıyorla. O az önce kilitli olan kapıdan içeri giriyorum. Filmi makineye koyuyorum ve bir anda şimdiki zaman geri dönüyoruz. Yine ben, aciz ben. Az önce kapalı olan kapıyı, geçmişe giderek açtım ve odanın içine girdim. Şimdi buradan çıkıp sinema salonuna gidiyorum, ışıkları ve pencereleri kapatmak için bir tuşa basıyorum. Birden film oynamaya başlıyor… o da ne!? Filmin içinde o yaratıklardan var? B.. bana ateş mi ediyorlar bunlar? Umutsuzca beyaz perdeyi vuruyorum ölüyorlar ama sonra “o” geliyor. Kaçmak için iyi bir zaman, eh? Oyunda bu ve bunun gibi tonlarca sahne var.

Cryostasis, “AtmosFear 2.0” adlı bir grafik motorunu kullanıyor. Her ne kadar sisteme bindirdiği yük biraz fazla olsa da, kesinlikle buna değer grafik ve efektler sunuyor bize. Özellikle kar efektlerine bayıldım. Kar yağan bir yerden geçerken, silahımızın buzlanması ve taktığımız gözlük yüzünden görüşümüzün de buzlanması çok güzel düşünülmüş ayrıntılar. Aynı şeyleri sesler için de söylemek gerekiyor. Zaten iyi bir film/oyunda atmosferi destekleyen en büyük öğe,seslerdir. Çevre sesleri, korku efektleri (Hollywood geyiği “trrrring” efekti vardır ya hani) ve düşman sesleri harika.

Evet arkadaşlar, yazımızın sonuna geldik. Dediğim gibi, Cryostasis, gelmiş geçmiş en iyi atmosferli oyun olmaya aday. Eksik olarak gördüğüm yanları da yok değil, mesela oyunu ikinci bir kez oynamak için herhangi bir sebep yok ama uzun oynanış süresi ile (sadece tekli oyuncu özelliği olan bir oyun için 15-20 saat oldukça makul) bu eksiğini kapatıyor. Sizi de bu şahesere oynamaya davet ediyorum ve izninizle Action Forms’a şapka çıkarıyorum; bazılarına atmosferin nasıl yapılacağını gösterdiği için…

Küresel ısınmanın kucağında erimeye yüz tutan bizler , Cryostasis sayesinde buz gibi ortamlarda bulunma fırsatı yakalayacağız. Doğaüstü olayların gizemiyle süslenen ve 1960lı yılların Sovyet manzarasına dalacağımız oyunda, dünyanın en soğuk bölgelerinde yol alacağız.

Zihinsel gücün ön plana çıktığı oyunda, ölen insanların bedenlerine girerek ölmeden önce yaşadıkları zamana tanık olabileceğiz.

Hayatta kalmamız ise kutup havasının etkilediği vücut ısımıza bağlı olacak. Bu iki temel özellik üzerine oturtulacak oyun ,ilginç bir atmosfere sahip olacağa benziyor.

Seslendirme Rusça, Menü ve textler ingilizcedir.

EKRAN GÖRNTLERİ

cryostasis the sleep of reason  Çatisma

cryostasis düşman

cryostasis the sleep of reason ekran goruntuleri

,cryostasis the sleep of reason savascı

SİSTEM GEREKSENİMLERİ

İşletim Sistemi:Windows XP/Vista
İşlemci:Pentium 4 2 GHz CPU
1 GB RAM
Ekran Kartı256 MB (GeForce 6600 or better)
13 GB HDD


Künye
Çıkış Tarihi: -
Üretici Firma: Action Forms[W*3]
Dağıtıcı Firma: 505 Games [W*3]
Platform: PC
Yaş Sınırı: +16
Çoklu Oyuncu Desteği: Yok
İngilizce Gereksinimi: Yüksek
Zorluk: Normal
Önerilen Sistem
Windows XP/Vista
Çift çekirdek işlemci
2 GB Ram
Nvidia 8800 / Ati HD 2900
6 GB Hard Disk alanı
En Düşük Sistem
Windows XP/Vista
Çift çekirdek işlemci
1 GB Ram
Nvidia 7800 / Ati X1800
6 GB Hard Disk alanı
Artılar
+ Mükemmel atmosfer
+ Başarılı grafikler ve ses efektleri
+ Harika senaryo
+ Getirdiği yenilikler
Eksiler
- Yer yer kötü optimizasyon
- Tekrar oynamak için elde neden olmaması
Değerlendirme
Ses 94 / 100
Oynanış 93 / 100
Eğlence 93 / 100
Senaryo 92 / 100
Yapay Zeka 90 / 100
Genel 92.55 / 100

VİDEO

DOWNLOAD

DOWNLOAD 1


http://netload.in/dateisezTgzq0ZQ/CO…part01.rar.htm
http://netload.in/dateiYsqA29H0zD/CO…part02.rar.htm
http://netload.in/dateinU3c6RfD7b/CO…part03.rar.htm
http://netload.in/dateiQeusLWIvka/CO…part04.rar.htm
http://netload.in/dateibs96bJtqUJ/CO…part05.rar.htm
http://netload.in/dateikWDZGR3hmQ/CO…part06.rar.htm
http://netload.in/dateiCa1usNG3H8/CO…part07.rar.htm
http://netload.in/dateiyvIHN7nHM3/CO…part08.rar.htm
http://netload.in/dateinlNBktGc38/CO…part09.rar.htm
http://netload.in/dateikD4QnXjig7/CO…part10.rar.htm
http://netload.in/dateit5oflntnhV/CO…part11.rar.htm
http://netload.in/dateiCZ9I7LJWjf/CO…part12.rar.htm
http://netload.in/dateigZzzSRApPS/CO…part13.rar.htm

DOWNLOAD 2


http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part01_rar
http://www.filefactory.com/file/afga…yne_part02_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part03_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part04_rar
http://www.filefactory.com/file/ah75…yne_part05_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part06_rar
http://www.filefactory.com/file/afga…yne_part07_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part08_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part09_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part10_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part11_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part12_rar
http://www.filefactory.com/file/a02b…yne_part13_rar

DOWNLOAD 3


http://rapidshare.com/files/18638587…yne.part01.rar
http://rapidshare.com/files/18638588…yne.part02.rar
http://rapidshare.com/files/18638587…yne.part03.rar
http://rapidshare.com/files/18638586…yne.part04.rar
http://rapidshare.com/files/18638587…yne.part05.rar
http://rapidshare.com/files/18638848…yne.part06.rar
http://rapidshare.com/files/18638848…yne.part07.rar
http://rapidshare.com/files/18638848…yne.part08.rar
http://rapidshare.com/files/18638882…yne.part09.rar
http://rapidshare.com/files/18638894…yne.part10.rar
http://rapidshare.com/files/18639108…yne.part11.rar
http://rapidshare.com/files/18639113…yne.part12.rar
http://rapidshare.com/files/18639156…yne.part13.rar

Rar Şifresi www.fulloyun.com

2 yorum:

Pagerank

pc oyunları

↑ Grab this Headline Animator

General

www.badgamess.blogspot.com

whos.amung.us